ניתוח שקד שלישי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח שקד שלישי
    ויקי שבתאי
    08/11/2012

בני בן 5 והומלץ לו לפני כחצי שנה לעבור ניתוח שקד שלישי.
    בגלל עברו הבריאותי ( נולד עם חיידק בדם עם חולשת שרירים ואושפז שבועיים וחצי בטיפול נמרץ ילודים בגיל חודשים נותח בכליות עקב הרחבה של הכליות) , אנחנו לא ששים לנתח אותו.
    לפני כשנה וחצי - שנתיים סבל מירידה בשמיעה הומלץ לו לעבור ניתוח כפתורים ואנחנו רצינו לבדוק אלטרנטיביות אחרות והגענו למכשיר שנקרא איירפופר ששיפר את השמיעה בצורה מדהימה אנחנו משתמשים במכשיר עד היום פעמיים ביום והשמיעה שלו תקינה לחלוטין, אבל נוזלים בואזניים עדיין יש. במהלך אותה שנה שמתי לב כי הוא מתנשם, לוקח אוויר , בצורה מוגזמת כל כמה שניות ושוב פניתי לא.א.ג והוא המליץ לי על ניתוח שקד שלישי. אני רוצה לציין גם כי הוא קטן מאד לגילו , הוא מתחת לעקומות התחתונות היינו אצל אנדוקרינולוג שהמליץ על מעקב , מדי פעם סובל מצרידות שלא נמשכת זמן רב. האם כדאי לנתח אותו? האם קיימת אלטרנטיבה אחרת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח שקד שלישי

הוספת תגובה

• ניתוח שקד שלישי - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    08/11/2012

ויקי שלום רב.
    אם מצב השמיעה תקין או בדבול הנורמה מיותר לבצע ניתוח כפתורים, ובמיוחד לאור השיפור בהשוואה למצב לפני הטיפול באירפופר.
    בנושא השקד השלישי, התיאור שלך על כך שבנך מתנשם ולוקח אוויר, לא מצביע בהיכרח על בעיה של שקד שלישי מוגדל, ייתכן ומדובר בבעיה ריאתית וכדאי לבצע בירור בכיוון זה. בגיל בנך, על-אף היותו קטן לגילו, השקד השלישי אינו גדל יותר לעומת התרחבות נתיב האוויר באיזור השקד השלישי ותקופה של מספר חודשים- (אני מניח שאם הוצע לכם לנתח את השקד השלישי מלפני 1/2 שנה, ההצעה באה בעקבות בדיקה, או הדמיה של השקד השלישי)- בתקופה כזו יכולה להיות התרחבות משמעותית.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו