מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שעווה באוזניים...דידי24/12/2012
בוקר טוב,
האם "הרבה שעווה באוזניים" (לדעת רופא אף אוזן גרון) עלול לגרום לירידה בשמיעה אצל ילד בן שנתיים ועשרה חודשים?
היינו אצל הרופא לפני כשבוע וחצי, ואמר לי לטפטף טיפות פרפין (מקווה שלא טועה בשם) באוזני הילד ולאחר כארבעה ימים לבוא על מנת שיוציא את השעווה.
בערך מאותו יום הביקר, הילד כל הזמן שואל "מה, מה" לכל מה שאנו אומרים, ובמקרים אחרים אף אומר "אני לא שומע....",
מיותר לציין שזה מאוד מלחיץ אותי, והתחלנו רק אתמול עם הטיפות,
לכן רוצה לדעת, תיאורטית, האם יכול להיות ששעווה באוזניים עלולה לגרום למצב הזה?
בנוסף, האם כדאי לבקש מהרופא הפניה לבדיקת שמיעה? ובדיקת טימפנומטריה?
אגב, כיצד מבצעים הוצאת שעווה מהאוזניים?
אודה לתגובה...
המשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעווה באוזניים... - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי24/12/2012דידי שלום רב.
כן שעווה החוסמת את תעלות השמע גורמת להפרעה בשמיעה בכך שגל הקול לא מגיע במלואו אל עור התוף, ואם המסה של השעווה מגיעה עד עור התוף, המצב רק יחמיר.
הטיפול המקומי עם שמן פאראפין, לריכוך השעווה, עלול לגרום תחילה להחמרה בשמיעה כי התמוססות השעווה והשמן עצמו, מכבידים על תנועתיות עור התוף.
טכנית הניקוי נעשה אם ע"י נידוי ידני, ע"י שאיבה, או שטיפה כל רופא והמיומנות שלו.
בהחלט כדאי לבצע בדיקת שמיעה וטימפנומטריה, אלא שזה חייב להתבצע רק לאחר פינוי השעווה מהאוזן החיצונית.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ענתבי, המון תודה על התגובה
דידי25/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לנושא ולבדיקות שנעשו...
דידי02/01/2013טוב, אז הילד עבר ניקוי שעווה (ניקוי ידני ע"י רופא אף אוזן גרון), אך עדיין איננו שומע טוב.
אני חייבת לציין שהירידה בשמיעה חלה ממש לפני כשלושה שבועות ומאז התדרדרה ובימים אלו הילד לא שומע אלא אם מדברים בטונים גבוהים כלפיו.
קבענו בדיקת שמיעה ליום ראשון הקרוב, אך אני מאוד מוטרדת ולחוצה מהעניין.
ברור לי שבבדיקת השמיעה ימצאו שאכן לא שומע היטב.
אילו ערכים נוספים ניתן לקבל בבדיקת שמיעה מקיפה?
ממה עלולה להיגרם ירידה בשמיעה בגיל כזה? (בן שנתיים ועשרה חודשים בערך), ובמיוחד שהגיעה פתאום (הילד לא סובל ולא סבל מדלקות אוזניים בעבר).
אודה לתגובה,
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לנושא ולבדיקות שנעשו... - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי02/01/2013דידי שלום רב.
ככל הנראה מדובר בליקוי שמיעה הולכתי, וסביר ביותר כתוצאה מנוזלים באוזניים, זהו מצב הפיך, בהנחה שאין פגיעה חושית-עצבית.
איחולי בריאותשלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה ד"ר, אין עליך!!!
דידי02/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)