שעווה באוזניים...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעווה באוזניים...
    דידי
    24/12/2012

בוקר טוב,
    האם "הרבה שעווה באוזניים" (לדעת רופא אף אוזן גרון) עלול לגרום לירידה בשמיעה אצל ילד בן שנתיים ועשרה חודשים?
    היינו אצל הרופא לפני כשבוע וחצי, ואמר לי לטפטף טיפות פרפין (מקווה שלא טועה בשם) באוזני הילד ולאחר כארבעה ימים לבוא על מנת שיוציא את השעווה.
    בערך מאותו יום הביקר, הילד כל הזמן שואל "מה, מה" לכל מה שאנו אומרים, ובמקרים אחרים אף אומר "אני לא שומע....",
    מיותר לציין שזה מאוד מלחיץ אותי, והתחלנו רק אתמול עם הטיפות,
    לכן רוצה לדעת, תיאורטית, האם יכול להיות ששעווה באוזניים עלולה לגרום למצב הזה?
    בנוסף, האם כדאי לבקש מהרופא הפניה לבדיקת שמיעה? ובדיקת טימפנומטריה?
    אגב, כיצד מבצעים הוצאת שעווה מהאוזניים?
    אודה לתגובה...
    המשך יום נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שעווה באוזניים...

הוספת תגובה

• שעווה באוזניים... - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    24/12/2012

דידי שלום רב.
    כן שעווה החוסמת את תעלות השמע גורמת להפרעה בשמיעה בכך שגל הקול לא מגיע במלואו אל עור התוף, ואם המסה של השעווה מגיעה עד עור התוף, המצב רק יחמיר.
    הטיפול המקומי עם שמן פאראפין, לריכוך השעווה, עלול לגרום תחילה להחמרה בשמיעה כי התמוססות השעווה והשמן עצמו, מכבידים על תנועתיות עור התוף.
    טכנית הניקוי נעשה אם ע"י נידוי ידני, ע"י שאיבה, או שטיפה כל רופא והמיומנות שלו.
    בהחלט כדאי לבצע בדיקת שמיעה וטימפנומטריה, אלא שזה חייב להתבצע רק לאחר פינוי השעווה מהאוזן החיצונית.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר ענתבי, המון תודה על התגובה

דידי
    25/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לנושא ולבדיקות שנעשו...

דידי
    02/01/2013

טוב, אז הילד עבר ניקוי שעווה (ניקוי ידני ע"י רופא אף אוזן גרון), אך עדיין איננו שומע טוב.
    אני חייבת לציין שהירידה בשמיעה חלה ממש לפני כשלושה שבועות ומאז התדרדרה ובימים אלו הילד לא שומע אלא אם מדברים בטונים גבוהים כלפיו.
    קבענו בדיקת שמיעה ליום ראשון הקרוב, אך אני מאוד מוטרדת ולחוצה מהעניין.
    ברור לי שבבדיקת השמיעה ימצאו שאכן לא שומע היטב.
    אילו ערכים נוספים ניתן לקבל בבדיקת שמיעה מקיפה?
    ממה עלולה להיגרם ירידה בשמיעה בגיל כזה? (בן שנתיים ועשרה חודשים בערך), ובמיוחד שהגיעה פתאום (הילד לא סובל ולא סבל מדלקות אוזניים בעבר).
    אודה לתגובה,
    יום נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לנושא ולבדיקות שנעשו... - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    02/01/2013

דידי שלום רב.
    ככל הנראה מדובר בליקוי שמיעה הולכתי, וסביר ביותר כתוצאה מנוזלים באוזניים, זהו מצב הפיך, בהנחה שאין פגיעה חושית-עצבית.
    איחולי בריאותשלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה ד"ר, אין עליך!!!

דידי
    02/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו