סיכונים לניתוח שקד שלישי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיכונים לניתוח שקד שלישי
    גיתית
    25/12/2012

בס"ד

שלום,

בתי בת 2.7. מגיל 1.2 סבלה מדלקות אוזניות חוזרות, חום שנמשך עקב כך, חולי מתמשך , נוזלים , הפרשות או דלקות אוזניים. כולם אמרו- וירוסים.
    בתי לא סובלת מבעיות נשימה חוץ מעונות מעבר- ובגדל הנורמאלי
    .
    לפני כ5 חודשים הומלץ על צילום ונתגלה שקד שלישי מוגדל.
    הרופא (שהוא גם ידוע וגם מנתח) המליץ חד משמעית על ניתוח שקד שלישי וכפתורים לאור ההיסטוריה.

מהרגע שגילינו זאת אני מקפידה לשמור על האוזניים מכניסת מים והיא לא הגיעה כלל למצב של דלקות אוזנים או חום.
    מה שכן- קיימים נוזלים או הפרשות לתקופות. אני משתדלת לעקוב , לשים סילוקסן אם יש צורך או ליבש במי חמצן.לא באופן תלותי.
    הפרשות ונוזלים- לא נעלמו, אך לא מגיעים לדלקות או חום.

האם מצב זה אומר שאפשר להימנע מהניתוח?
    מדוע בכלל לשקול לא לבצע ניתוח אם הוא פשוט? מה הסיכונים?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיכונים לניתוח שקד שלישי

הוספת תגובה

• וגם מעט נוזלים באוזן וירידה בשמיעה

גיתית
    25/12/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה ומצפה לתשובתכם..תודה

גיתית
    26/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכונים לניתוח שקד שלישי - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    31/12/2012

גיתית שלום רב.
    בהנחה שאין הפרעה נשימתית, ודלקות באוזניים פחתו, אני מניח שהניתוח מיותר. חסרים לי נתונים על מצב השמיעה, האם בוצעה? מתוך הנחה שהדלקותחלפו אני מאמין שגם השמיעה השתפרה.
    אין כל קשר בין דלקת באוזן התיכונה עם כניסת מי ברז במקלחת, ואין צורך להקפיד על כך שמים לא ייכנסו, אלא אם מדובר בנקב בעור התוף כתוצאה מהדלקות, מאידך אם יש נקב, אין צורך בניתוח צינוריות.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו