נזלת כרונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נזלת כרונית
    אב מוטרד
    26/12/2012

שלום
    בתי בת ה3 וחצי סובלת כמעט מאז לידתה מנזלת.
    כיון שהיא נולדה סמוך לתחילת הסתיו תלינו זאת בהצטננות ובעיה עונתית אך כשהגיעה לגיל 9 חודשים פנינו לרופא ילדים שלא ראה כלום ופטרנו כלעומת שבאנו. לאחר מס' שבועות פנינו לרופא מומחה א.א.ג. והוא נתן טיפול ברספרים למשך מס' שבועות (אינני זוכר כמה). היו שיפורים מדי פעם, אך כשהתופעה המשיכה והילדה אף נוחרת בשנתה פנינו אליו שוב, הוא שלח אותנו לרנטגן ואז אמר שיש לה אנדואידים החוסמים כמעט לחלוטין את המעבר בין האף והפה ועל כן המליץ לנתח (הילדה כבת 1.5 שנים) לאחר התייעצות עם רופא נוסף החלטנו על הניתוח. היה זה בתחילת הקיץ ולמשך שבועות מספר באמת האף היה נקי והנשימה בלילה היתה שקטה. אך זה החזיק מעמד זמן לא רב ואז שוב חזרה הנזלת למשך כל החורף ובקיץ מידי פעם פנינו שוב לרופא והוא אמר שאולי הילדה אלרגית למשהו ואת זה א"א לדעת ולכן אין מה לעשות אך כשהתעקשתי נתן לילדה תרופה בשם אריוס למשך 3 שבועות במינון גבוה יחסית (כך אמר לי הרופא משפחה) יש לציין שזה עזר למשך חודשיים אך מלפני שלושה שבועות הילדה כל הזמן עם נזלת סמיכה מאד וירוקה מאד כל הזמן, וכבר מתפתח לה פצעים ורגישות מסביב לאף.
    יש לציין שבמשך 4 החודשים האחרונים הפסקנו לתת לה חלב ניגר בכלל.
    אנו מיואשים ומתוסכלים, מה עוד ניתן לעשות???
    הרופא יפטור אותי שוב בלא כלום ובינתיים הילדה סובלת.
    אשמח מאד לעזרתכם.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נזלת כרונית

הוספת תגובה

• נזלת כרונית - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    31/12/2012

אב מוטרד שלום רב.
    ממכתבך אני מבין שניתוח השקד השלישי בוצע מלפני כשנתיים, כלומר כאשר בתך היתה בת שנה וחצי. בחלק לא קטן מהמקרים של ניתוח שקד שלישי בגיל זה, הוא מחדש את גדילתו, ויכול לגרום לתופעת הנזלות החוזרת.
    מאחר ובתך היום היא בת שלוש וחצי שנים, אני מניח שכריתה חוזרת של השקד השלישי (אם בצילום יימצא שהוא מוגדל), תהיה לעזר.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו