דום נשימה בשינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דום נשימה בשינה
    אילן
    26/05/2013

לבני בן השלוש נעשתה בדיקת שינה במעבדה.התוצאה היתה לא טובה - דום נשימה ברמה קשה.ההמלצה ע"פ הבדיקה היתה ניתוח שקדים+שקד שלישי.
    מצד שני - השקדים שלו לא ממש גדולים והרופא אמר שרק ביום הניתוח של השקד השלישי יחליטו אם להוריד גם את השקדים.
    אני מבולבל - מצד אחד דום נשימה קשה ומצד שני שקדים לא גדולים ואולי אפילו לא יורידו אותם. הרופא אמר גם שניתוח לשקד שלישי משפיע רק על הנשימה אבל לא על הדום נשימה. רק שקדים משפיעים על דום נשימה. אבל שוב - הם לא גדולים ולא בטוח אם יסירו אותם ושהסרתם יפתור את הדום נשימה.
    אני כבר לא יודע מה לעשות ומהי האבחנה הסופית.
    אודה לך אם תוכל להסביר לי כיצד זה יכול להיות ומהי יכולה להיות האבחנה.
    תודה,
    אב מודאג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דום נשימה בשינה

הוספת תגובה

• דום נשימה בשינה - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    28/05/2013

שלום רב,
    צריך לברר אם תסמונת הדום נשימה בשינה היא חסימתית או לא חסימתית. במידה והיא נובעת מחסימה כפי שמתארת תשובת מעבדת השינה יש להסיר את השקדים ואת השקד השלישי. (גם אם השקדים לא ממש גדולים). בילדים הסיבה השכיחה ביותר לתסמונת דום נשימה בשינה היא חסימתית והיא נובעת מחסימה של השקדים והשקד השלישי.
    כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו