ירידת שמיעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידת שמיעה
    טליה
    30/10/2013

שלום,
    כשהיה תינוק נולד עבר בדיקת סינון שמיעה ובדיקת ברה היו תקינות וגם עשו אחרי חצי שנה מאחר שאנו הורי כבדי שמיעה . הגיב יפה ואף דיבר לפי התפתחותו הנורמלית.
    בגיל שנתים סבל מנחירות וקוצר נשימה קם בלילות, לא רגוע...בקושי דיבר משפטים.
    במהלך השנה שעברה גליתי שיש לו שקד השלישי והמון נוזלים.
    היתה לו ירידת שמיעה עקב נוזלים ושקד השלישי מוגדל בשני אוזניים נע 40-50 דציבלים זה נחשב המון...יחסית אמור להיות עד 30 דיצבלים.
    כהיום הילדי בן 3 וחצי עבר ניתוח אדנואידקטומיה ו-VT - הילד הגיב לשמיעה,,,
    בגן הגננת הבחינה בו שיש לו לקוי בדיבור והמליצה לי לפנות דחוף לקלינאית תקשורת....העניין בטיפול....אך הרגשתי צורך עז לבדוק מהי רמת השמיעה לאחר הניתוח....?בקשתי מרופא אישור הפניה...לפני שבוע נעשתה לו בדיקת שמיעה ומסתבר שבאוזן שמאל 50 דציבלים ללא שינוי ובאוזן ימין 20 דיצבלים...בקיצור הבדיקה לא ברורה וכעת מפנים אותו לבדיקת ברה...מחכה לתור הזה שכבר הזמנתי...
    אני שרויה במתח ובהלם,לפי תחושתי,חוששת חרדה ומודאגת שיתכן שהילד נפגע באוזניים.
    נא תעזרו לי להבין האם קיימת תופעה הזאת בקרב הילדים שקורה פתאום ירידת שמיעה גם לאחר הניתוח?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ירידת שמיעה

הוספת תגובה

• ירידת שמיעה - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    05/11/2013

טליה שלום רב.
    עיקר הדברים נעשה נכון, גם מבחינת דרך האבחנה, וגם בטיפול. (מוקדם או מאוחר).
    חשוב, וזה לא מוזכר במכתבך, מה מצב השמיעה העצבי ! של בנך. כי אם הוא תקין את יכולה בהחלט להיות רגועה.
    יש מצבים בהם הכפתורים המוכנסים לאוזניים ניסתמים או נפלטים מהר מהמקובל, ועל כן לקוי השמיעה ההולכתי לא ישתנה, ולפעמים גם יחמיר. השיקול הרפואי של מומחה א.א.גרון המטפל בבנך יהיה בהתאם למימצאים באוזניים ולממצאי בדיקת השמיעה, האם לתת טיפול רפואי או אולי ניתוח כפתורים חוזר באוזן "הסרבנית".
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו