דלקת אוזנים לילד בן שנה וחודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת אוזנים לילד בן שנה וחודש
    אוסנת
    01/01/2014

שלום בני בן שנה וחודש, מגיל 11 חודשים אובחן אצלו דלקת בשתי האוזניים, הרופא הביא לי צפוויט. לאחר כשבוע שסיימנו את האנטיביוטיקה לקחתי אותו שוב לרופא כי היה לו חום נמוך יחסית אבל כל הזמן נוגע באוזניים, ושוב אובחן דלקת ושוב קיבלתי צפוויט. אחרי שבוע שסיימתי את האנטיביוטיקה, הלכתי לרופא כי הילד נוגע באוזניים והוא אמר לי שנחליף אנטיביוטיקה לאוגמנטין ל-10 ימים (3.5 סיסי פעמיים ביום) ולאחר מכן נתחיל טיפול מונע עם ריספרים לחודש ימים. היום אני 6 ימים עם האוגמנטין- לקחתי אותו שוב לרופא כי הוא נוגע באוזניים (הוא רגוע, אוכל, שותה, משחק- רק מידי פעם נוגע באוזנים) והרופא אמר שעדיין הדלקת לא עברה, שהאוזניים לא נראות טוב- מלאות בדלקת ושנסיים את האנטיביוטיקה ונתחיל את הטיפול המונע, ואם הדלקת לא עוברת יש לשקול ניתוח כפתורים.
    יש לציין הרופא ילדים לא איבחן את הדלקות ורק א.א.ג איבחן אותם. (א.א.ג נתן לי את כל האנטיביוטיקות).
    שאלותי הם:
    1. לדעתי הצפוויט לא השפיע עליו מההתחלה. האם צפוויט מתאים לדלקת אוזניים? כי הרופא ילדים אמר לי שזה לא מתאים לאוזניים והא.א.ג אמר לי שזאת האנטיביוטקה הכי טובה לאוזניים.
    2. אחרי 6 ימים של אוגמנטין צריך להיות שיפור באוזניים?
    3.האם האבחנה של הא.א.ג נכונה?
    בבקשה, אני מיואשת איני רוצה לעשות את הניתוח הזה!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקת אוזנים לילד בן שנה וחודש - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    06/01/2014

שלום אסנת
    1.צפוויט טוב לדלקת אוזניים במקרים מסוימים,
    2.בד"כ יש שיפור ,ואם אין,צריך להחליף את האנטיביוטיקה או לבצע ניקור,תלוי בבדיקה.
    3.קשה להביע דעה ללא בדיקה,אך טיפול אנטיביוטי מנעתי מקובל לדלקות חוזרות.
    כל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו