ניתוח שקד שלישי וכפתורים לתינוקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח שקד שלישי וכפתורים לתינוקת
    לירון
    01/07/2014

שלום רב,
    אשמח להתייעצות,
    בתי בת השנה וחודשיים, מנוזלת, מריירת המון, תמיד עם פה פתוח, נשימות כבדות, נחירות לעיתים, ונשימה כבדה בלילה.
    הלכתי לרופא א.א.ג דרך הקופה שלאחר צילום ראה שקד שלישי מוגדל ולאחר בדיקת שמיעה נמצאו לקות שמיעה בינונית ונוזלים רבים באוזניים. הרופא המליץ על ניתוח, הלכתי לחוות דעת נוספת אצל רופא א.א.ג פרטי וגם הוא המליץ על הניתוח.
    רופא הילדים של בתי מלחיץ אותי שהיא עדיין קטנה ויש להימנע מניתוח ושהשקד יכול להיעלם ולא להפריע, ויכול להיות שגם לאחר ניתוח השקד יחזור.
    גם אני נורא מפחדת (למרות שזה ניתוח שכיח).
    **המוגלובין של בתי נמוך- 9.4 וגם עם תוספת ברזל של כ20 טיפות ביום המוגלובין לא עולה.
    מה המלצתך? האם כדאי למהר לנתח או שיש לחכות בעיקר בגלל גילה הקטן? האם המוגלובין הנמוך לא כדאי לנתח?
    אשמח להסבר והשלכות - אם מתנחים ואם לא.
    תודה רבה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוח שקד שלישי וכפתורים לתינוקת - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    01/07/2014

לירון שלום רב.
    ניתוחי שקד שלישי וכפתורים במיוחד בגיל זה מחייבים משנה חשיבה, מה-עוד שההמוגלובין של הבת נמוך, והסיכונים בהרדמה כללית בגיל הרך אינם חסרי סיכון.
    ליקוי שמיעה בינונית, לא תואם את העובדה שיש "נוזלים רבים באוזניים".
    השקד השלישי בניגוד למה שאמר לך רופא הילדים השקד השלישי לא נעלם אלא לאחר כ 7 שנים ויותר, ומכך תביני שאין ילד ללא שקד שלישי
    בגלל גילה הרך הייתי מציע לבצע בדיקת שמיעה אוביקטיבית BERA, הכוללת בדיקת אויר ועצם.
    אין קשר ישיר בין הריור המוגבר לשקד השלישי.
    לאור כל האמור אני מצדד יותר בדעת רופא הילדים, וממליץ להרחיב את הבירור השמיעתי.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הנוזלים

ירון
    06/07/2014

ישנם אפשרויות לטפל בנוזלים גם בלי ניתוח(לא לענין השקד)
    על ידי שמרחיבים את התעלה של ניקוז הנוזלים
    הרבה רופאים שולחים (לענין נוזלים)
    אשמח לפרט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח שתפרט ירון. תודה!

לירון
    06/07/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו