סטרפטוקוק לתינוקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטרפטוקוק לתינוקת
    אפרת
    24/11/2014

הייתי היום אצל הרופא שחושד שיש לי סטרפטוקוק (לקח משטח). בתי בת ה9 חודשים חלתה לפני 5 ימים במחלת חום (39.3). לקחנו אותה למוקד הרפואי, נמצאו אודם באוזניים ופטריה בלשון (שהרופאה ייחסה לבקיעת שיניים) ומעבר לכך - מחלה ויראלית (ביצעו ספירת דם, מונוציטים מעט גבוהים ומעבר לכך- תקין). אני חוששת שמה שהיה לבתי זה גם סטרפטוקוק. העלתי את החשש בפני הרופא, כי אני יודעת שיכולות להיות לזה השפעות על הלב והכליות, והוא אמר שבגילאים כאלה הסיבוך הזה לא קיים. כלומר, שבתינוקות אין צורך לבדוק/לטפל בסטרפטוקוק כי אין סיבוכים לבביים או כלייתים כמו במבוגרים. האם זה נכון? בתי בריאה לחלוטין מזה 3 ימים (ללא חום, ללא סימפטומים אחרים). האם צריך לעשות משהו במידה והאבחנה שלי אכן תהיה סטרפטוקוק a?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטרפטוקוק לתינוקת

הוספת תגובה

• סטרפטוקוק לתינוקת - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    26/11/2014

אפרת שלום רב.
    ספירת הדם שבוצעה לבתך הינה מדד הרבה יותר מדוייק מאשר משטח לוע.
    העובדה שלא מדובר בספירה פתלוגית חיידקית אמורה להרגיע אותך.
    מעבר לכך, יש לא מעט מקרים, (20-30%), של אנשים בריאים !!!! שבמשטח יצמח חיידק, והם לא יקבלו אנטיביוטיקה, כי ספירת הדם תקינה.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו