מסטואידיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מסטואידיס
    תות
    17/02/2015

שלום וברכה,
    האחיינית שלי בת השנה ושבעה חודשים התאשפזה לפני שבוע ביום חמישי לאחר שלפתע האוזן שלה התנפחה בלטה ונהייתה ממש אדומה ומגורה. בבית החולים אמרו שיש לה דלקת מאוד חמורה ואמרו שזה מסטואידיס. היא כבר שבוע בבית חולים, טופלה ע״י אנטיביוטיקה דרך הוריד אוגמנטין ומקבלת גם טיפות אוזניים. עשו לה דיקור בעותר התוף לאחר כמה ימים לאחר שהחור התאחה עשו לה שוב דיקור ולאחר יום דיקור חיצוני. נכון לעכשיו רואים שיש עוד דלקת והם מתלבטים אם להכניסה לניתוח ולעשות לה צילום סיטי. החליטו לחכות עד מחר לפני שעושים לה צילום.
    אני ממש חוששת לשלומה ולטיפול שהיא מקבלת חשבתי לקחת אותה לרופא פרטי מומחה.
    השאלה שלי במידה ויחליטו לנתח אותה..כמה זמן אוכל להמתין עם ההחלטה? אני רוצה למצוא לך רופא טוב השאלה אם בשבוע של המתנה לפני כניסה לניתוח זה יכול לפגוע בשמיעה שלה או בה?
    דבר שני האם להערכתכם ההמתנה הרבה בבית חולים לפני ביצוע בדיקת סיטי היא הכרחית? האם כל יום שעובר לא מסכן אותה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מסטואידיס

הוספת תגובה

• מסטואידיס - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    18/02/2015

תות שלום רב.
    מדובר בדלקת אוזן תיכונה, שהתפשטה למסטואיד, ובהגדרה הרפואית - מסטואידיטיס. הטיפול המקובל הוא אנטיביוטיקה תוך ורידית, ודיקור התופית לשיפור הניקוז של ההפרשות המוגלתיות מהחלל הסגור.
    הצורך בהדמיית CT, נישקל, ייתכן, לאור העדר שיפור. לגבי הדחיפות בהתייעצות, הדבר תלוי גם בשיפור הקליני והסוביקטיבי.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו