דלקת גרון חידקית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת גרון חידקית
    אמא
    26/07/2015

שלום אשמח לחווד. בתי בת השש לפני כשבועיים וחצי התלוננה על כאבי גרון . נעשה לה משטח גרון ויצא חיובי (בעבר משטחים שלילים כך שהיא לא נשאית) התחילה מוקסיפן פורטה אך לצערי שבוע אחרי תחילת האנטיביוטיקה החלה פריחה רצינית בגוף שהובחנה עי שני רופאי ילדים כאלרגיה כנראה למוקסיפן. יש לנו כמובן תור לאלרולוג. אך בהוראת הרופאה הופסק מיד המוקסיפן וניתנו תרופות אנטיהסטמיניות לאלרגיה ובאמת זה עזר. בהוראת הרופאה בצענו כארבעה ימים אחרי סיום האנטיביוטיקה שוב משטח שיצא הפעם שלילי. אני מאוד מודאגת מכך שבעצם לא השלמנו את כל העשרה ימים של האנטיביוטיקה ופוחדת מהסבוכים שיתכנו מהחיידק (קדחת שיגרון לב כליות וכו) אני ממש פוחדת אנא תרגיעו אותי והאם עלי לעשות עוד משהו כדי להיות רגועה? כמובן שכאבי הגרון עברו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת גרון חידקית

הוספת תגובה

• טרם קבלתי מענה ואני קצת בחששות

אמא
    27/07/2015

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת גרון חידקית - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    27/07/2015

אמא שלום רב.
    העובדה שמישטח גרון הוא חיובי אינה מצביעה בהיכרח על זיהום חיידקי המצריך טיפול אנטיביוטי (ולהיפך). לבד מהכאבים בגרון צריכים להיות מלווים אליהם סימנים נוספים, כמו חום ותפליט, והם שיכולים לכוון את מומחה א.א.גרון לקבוע אם מדובר בזיהום ויראלי או חיידקי. ספירת דם הינה בדיקה חיובית במקרה של חוסר וודאות.
    הטיפול האנטיביוטי והתגובה האלרגית לא גרמו לשום נזק, ולא יביא לסיבוכים מדלקת שקדים. במקרה הצורך כשברור שמדובר בדלקת חיידקית, יימצא טיפול אנטיביוטי חלופי, ואין מקום לדאגה.
    איחולי בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו