אוזניים סתומות אצל ילד בן 8 וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוזניים סתומות אצל ילד בן 8 וחצי
    שרית
    11/08/2016

שלום רב,
    הבן שלי בן 8 וחצי סובל מזה כחודשיים מאוזנים סתומות ללא נזלת שיעול או כאבים לעיתים סובל גם מצרידויות. אתמול היינו אצל אף אוזן גרון שבדק את הילד מצא שהבדיקה הגופנית תקינה לחלוטין הוא שלח אותנו לצילום מערות פנים ונתן טיפול דיספטיל. היום ניגשתי להביא את תוצאות הצילום וזה מה שנכתב בהן:
    לא הודגם פלס נוזל/אוויר.
    במערת הלסת מצד ימין -הצללה פסי היקפי -מתאים לסינוסיטים. מומלץ יעוץ א.א.ג.
    השאלה שלי האם לאור הממצאים בצילום עליי לתת את הטיפול התרופתי ? או שכדאי לחכות לביקור אצל הרופא? בנוסף לכך אשמח להסבר קצר על ממצאי הצילום.
    רוב תודות וכל טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אוזניים סתומות אצל ילד בן 8 וחצי - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    11/08/2016

שרית שלום רב.
    מימצא הרנטגני בסינוס מימין אינו מצביע על תהליך דלקתי חריף, וייתכן שמדובר בנפיחות הרירית על רקע אלרגי. מכאן תביני שטיפול אנטיביוטי אינו נחוץ.
    לגבי האטימות באוזניים, לא ציינת מה מימצאי בדיקת הרופא, והאם הבן נשלח לבדיקת שמיעה.
    אחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה

שרית
    11/08/2016

תארתי לעצמי שהטיפול האנטיביוטי לא נחוץ.
    לגבי בדיקת הרופא היא הייתה תקינה לחלוטין אוזניים מאווררות ללא נוזלים גרון תקין ללא אודם או נפיחות. הילד לא נשלח לבדיקת שמיעה.
    שוב תודה על תגובתך המהירה חסכת לנו אנטיביוטיקה מיותרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    14/08/2016

שרית שלום רב,
    יש מקום לבדיקת שמיעה !
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרנו לרופא

שרית
    21/08/2016

חזרנו לרופא יומיים לאחר הצילום והוא החליט שתשובת הרנטגנולוג לא מקובלת עליו ושהסינוסים מלאים. נתן טיפול של דיספטיל 8.5 מל פעמיים ביום למשך 12 ימים. הילד נוטל את התרופה כבר שבוע ואין כל שיפור.לגבי בדיקת שמיעה אמר שאין צורך כי לא רואה נוזלים באוזניים. אגב כשהסתכלתי בעלון של התרופה ראיתי שהמינון המקובל הוא כפול ממה שנרשם לו. הילד שוקל 34 קג . אני כבר לא יודעת מה לעשות ואיזה כיוון עוד אפשר לבדוק. נראה שהילד כבר התרגל לחיות עם פמפום האף והאוזניים כל כמה דקות חוששת שיתחיל כך את שנת הלימודים.
    אודה להכוונה ולכיווני בדיקה. כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרנו לרופא - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    21/08/2016

שרית שלום רב.
    קשה לי להאמין שיש פער כל כך גדול ביו הממצא שראה הרנטגנולוג, ובין מה שראה מומחה א.א.גרון !
    לגבי בדיקת השמיעה איני מבין את השיקול של הרופא המקצועי, כי לא כל ליקוי שמיעה הוא בגלל נוזלים, ותחושת הסתימה באוזניים חייבת ! לעבור בירור, כאשר הבדיקה הראשונה היא בד' שמיעה וטימפנומטריה (לחצים באוזניים).
    אני בהחלט מסכים שהמינון נמוך, וקשה לי לומר אם היה בו כלל צורך.
    - הפתרון המומלץ הוא, לגשת למומחה אחר באיזור מגורייך, ולקבל חוות דעת שנייה.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר בקשה

שרית
    15/09/2016

לאחר בקשה שלי מהרופא נשלחנו לבדיקת שמיעה וטימפנומטריה שיצאו תקינות לחלוטין.
    הילד ממשיך לסבול מאותם תסמינים והרופא אומר שהוא לא מקבל החלטות לפי מה שהילד אומר אלא על פי מה שהוא רואה והוא לא רואה כל בעיה.
    אחפש ממוחה אחר לחוות דעת נוספת אך אשמח לדעת איזה עוד כיוונים אפשר לבדוק?
    מודה לך מאוד על תשובותיך .
    שתהיה שנה טובה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר בקשה - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    16/09/2016

שרית שלום רב.
    אני שמח שבדיקת השמיעה ובדיקת הטימפנומטריה תקינים, עולה בראשי האפשרות שבנך אינו מסביר את עצמו טוב, ייתכן שיש לו רגישות לרעשים, ייתכן ובשינויי גובה הוא מרגיש אטימות ולחץ באוזניים?
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו