התייעצות לפני ניתוח הוצאת פוליפים והקטנת שקדים- נא עזרתך!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות לפני ניתוח הוצאת פוליפים והקטנת שקדים- נא עזרתך!
    לימור
    08/12/2016

היי,
    בעקבות הנחירות של בני בן ה- 3 ועשרה חודשים פנינו למומחית א.א.ג והתחלנו לבדוק את העניין ואז גילינו פוליפים באף ושקדים מוגדלים. בבדיקת השינה אובחנו 12 הפסקות נשימה חלקיות ובסיכום הבדיקה נכתב: "הנבדק סובל מהפסקות נשימה בשינה ומאמץ נשימתי משמעותי" .
    אדגיש כי השינה של בני רצופה כל הלילה, ללא התעוררויות. שינה טובה ומתוקה ללא בעיות. שוב- מלבד נחירות ונשימות כבדות.
    הרופאה שמטפלת בנו, ד"ר לויט, המליצה חד משמעית שבני יעבור את הניתוח כי אחרת יש חשש להתפתחות לא תקינה של לסת עליונה ואולי בעיות בלימודים בהמשך, עקב שינה לא תקינה בגלל הפסקות הנשימה .
    ולכן אני מבולבלת וזקוקה לחוות דעת מקצועית נוספת- מצד אחד הילד שלי ישן טוב למראית אין, ומצד שני אומרים לי שלא. אני ממש רוצה להימנע מניתוחים ובטח מהחלמה קשה שלמיטב הבנתי יש אחרי ניתוח הקטנת שקדים. בקיצור- מצד אחד רוצה את הטוב לבני ומצד שני מינימום סבל.
    אנא עזרתך המקצועית. האם בני אכן זקוק לניתוח? אם אני לא אעביר אותו את הניתוח מה ההשלכות של זה? נאמר לי כי ככל שהילד יגדל הבעיה אמורה לחלוף, האם כך? והכי חשוב- אם הילד לא יעבור ניתוח ובמצבו הקיים- האם יש סיכוי חס וחלילה לדום נשימה, חנק וכו'....?
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הסרת שקדים

ד``ר יצחק ענתבי
    09/12/2016

לימור שלום רב.
    השאלות שאת צריכה לתת עליהם את הדעת הן: האם יש הפרעה באוזניים? (שמיעה, דלקות), האם מדובר ב 12 ההפסקות בשינה הן לאורך שעת בדיקה? האם הילד מתפקד טוב בשעות היום, או שהוא נוטה לישנוניות? במידה והתשובות הן שליליות איני רואה סיבה לכריתת השקדים אלא להוצאת השקד השלישי בלבד. ההתאוששות מניתוח זה היא קלה הרבה יותר.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו