מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כפתור באוזןגלית16/07/2008
ביתי בת שנה וחצי עברה החדרת כפתור VT לאוזן שמאל בשל דלקת באוזן שמאל אשר הסתבכה למנינגיטיס. לאחר מספר בקשות מהרופא משפחה לקבל הפניה לרופא אף אוזן גרון והוא מסרב. אין לי פקק/כיסוי לאוזן עבורה וקשה לי מאוד לקלח אותה. אני ממש מפחדת שתכנס לה טיפת מים. אני מעוניינת גם לקחת אותה לבריכה או לים ואני נמנעת בשל כך. היא ילדה שלישית בבית וכולם סובלים בשל כך. לטענת הרופא אין תועלת בפקק באוזן צריך פשוט להיזהר. זו נשמעת לי תשובה מאוד מפוקפקת ופרימיטיבית. האם יש בעיה להכניס ילד עם כפתור באוזן לים או לבריכה ? והאם הפקק יעיל ? מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפתור באוזן
ד``ר יהושע דנינו17/07/2008שלום גלית,
כפתורים באוזניים מהווים קשר בין האוזן החיצונית לאוזן התיכונה ועל ידי כך מונעים תת-לחץ באוזן התיכונה. יחד עם זאת, מים שנכנסים לאוזן החיצונית יכולים לעבור או להשאר סביב הצינורית ולגרום בהמשך לזיהום שיכול לדחות את הצינורית. לכן, מקובל לא להרטיב את האוזניים כאשר יש כפתורים. מקובל להשתמש באטמי אוזניים רצוי לפי מידה המותאמת לאוזן הילד. גם כאשר יש באוזניים אטם לפי מידה אסור להכניס את הראש לתוך מים, לא כל שכן אם אין אטם. אפשר ללכת עם הילדה לבריכה רצוי לעשות שימוש באטמים לפי מידה ובכל מקרה לא להכניס את הראש למים.
את האטמים מכינים לילד לפי מידת האוזן שלו בסוכנויות המשווקות מכשירי שמיעה, אליהם פונים ישירות ללא צורך בהפניה. יש ביטוחים משלימים של קופות חולים שונות המשתתפים במימון רכישת האטמים.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)