מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח שקדים ופוליפיםא26/08/2008
שלום, בני בן השלוש סובל מגיל חצי שנה מדלקות אוזנים ונוזלים שמצטברים באוזן. לאחר בדיקה התברר שהוא אלרגי לחלב. השתמשנו בכל מיני תכשירים לייבוש הנוזלים עם הצלחה מינימלית לאחרונה התברר כי הוא נוחר בשינה והשקדים נפוחים עשינו בדיקת שמיעה ויש ירידה, בבדיקת מעבדת שינה יש לו 5 הפסקות שינה לשעה ויש לו גם פוליפים. הרופא א.א.ג החליט כי יש לעשות ניתוח להסרת השקדים והפוליפים. אני די מודאגת שכן הבעיה היא באוזנים ובפוליפים ואני בטוחה שכשיוציאו אותם הילד יוכל לנשום יותר טוב, אבל מדוע צריך להוציא את השקדים הרי הוא לא סובל מדלקות גרון כרוניות ולשקדים יש משמעות בבלוטות התריס ותפקיד חשוב בגוף. האם לא ניתן לנסות למצוא פתרונות אחרים ולא לבצע את הניתוח אני מתלבטת שמא זה יהיה טעות להוציא את השקדים ולאחר מכן לא תיהיה דרך חזרה אשמח לקבל את תגובתך, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שקדים ופוליפים
ד``ר יהושע דנינו26/08/2008שלום א'
ילד הסובל מהגדלה משמעותית של שקדים ואדנואידים (פוליפים) יכול לסבול מתסמונת דום נשימה בשינה המתבטאת בהפסקות נשימה כמו שנמצא בבדיקה במעבדת השינה אצל בנך.
ממצאים כאלה הם אינדיקציה חד משמעית להסרת השקדים והאדנואידים. לא ניתן להסיר רק את האדנואידים שכן הפסקות השינה ישארו בשל חסימת השקדים.
הסרת השקדים במקרה כזה, אינה קשורה לדלקות גרון ולכן יש להסירם באון שטינו תלוי אם יש או אין דלקות גרון.
הסרת השקדים אמנם מורידה חלק קטן מהמערכת הלימפטית של הילד, אך התרומה שלהם 'בטלה בשישים', לעומת הנזק שהם גורמים בהפסקות הנשימה.
ההמלצה שקבלת מהרופא הינה מוסמכת ומקצועית ואני ממליץ לך לקבלה למען בנך.
כל טוב ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)