מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהלילך02/11/2008
אני בת 22, לפני כעשרה ימים עברתי להתגורר בניו ג'רזי. כ5 ימים אני סובלת מיובש בגרון, שגורם לי להתקפות שיעול . בעיקר בלילה השיעול לא נפסק ואיני יכולה לישון התחושה היא שהגרון מתייבש ואז אני מתחילה להשתעל ללא הפסקה. מבחינת התחושה הכללית אני מרגישה מצויין... רק שהחוסר שינה מתחיל להשפיע... הלכתי לקחת תרופות טבעיות נגד אלרגיה+ויטמין C וללא הצלחה. ממה זה נובע? מה אפשר לעשות כדי להרגיע את התחושה ולחזור לישון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בגרון
ד``ר יהושע דנינו02/11/2008שלום לילך,
יובש בגרון יכול לגרום למספר תופעות ובהן בין היתר שיעול. תופעות אלה נובעות מכך שאין לחות בריריות של הגרון. אחד הגורמים ליובש כזה יכול להיות העדר לחות באויר הנשאף, זה שאנו נושמים.
הפתרון צריך להיות כמובן הגברת הלחות לריריות, דבר שבדרך כלל קורה כאשר אנו נושמים דרך האף שתפקידו להעלות את לחות האויר הנשאף לרמה הנדרשת על ידי ריריות הגרון וקנה הנשימה. ניתן לעזור להגברת הלחות באמצעים מלאכותיים כגון: מכשיר אדים, שתיה מרובה, ותרופות הגורמות להפרשות מימיות מבלוטות הרוק.כמובן שניתן להתייעץ עם מומחה א.א.ג
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש קיצוני בגרון ובפה
בוקובזה יוסי23/05/2010אני בן 54 סובל מזה כשישה חודשים מיובש קיצוני בגרון ובפה, עד כדי כך שלפעמים הפה , הלשון והשפתיים נעשים דביקים, הגרון ניכר ואני מתחיל להשתעל. בלילה תוך כדי שינה אני מתעורר בערך 20 פעם בלילה ואני שותה כליטר וחצי מיים בליילה. התופעה הזו מקשה עלי מאוד בתפקוד היום יומי ואני מסתובב בתחושת תשישות כרונית. אני מודה לכם אם תואילו להתייחס לבעיה שהעלתי ותמליצו לי על כיוון בדיקה וטיפול בבעיה.
בברכה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש קיצוני בגרון ובפה
ד``ר יהושע דנינו23/05/2010יוסי שלום רב,
ליובש בגרון כמו זה שאתה מתאר ישנן סיבות רבות וצריך לנסות לחפש את הגורם על מנת לטפל בו ספציפית. צריך לברר את מצב התרופות שאתה מקבל אם אתה מקבל, האם אתה סובל ממחלות שיכולות לגרום לכך, האם עברת הקרנות ועוד. לכן אני ממליץ לך לפנות למומחה א.א.ג שיבדוק האם היובש הוא רק בריריות הפב או גם בעיניים? ועוד... ולפי זה יחליט על הטיפול המתאים ובמידת הצורך יפנה אותך לבירור נוסף אצל מומחים אחרים.
כל טוב ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)