שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    לילך
    02/11/2008

אני בת 22, לפני כעשרה ימים עברתי להתגורר בניו ג'רזי. כ5 ימים אני סובלת מיובש בגרון, שגורם לי להתקפות שיעול . בעיקר בלילה השיעול לא נפסק ואיני יכולה לישון התחושה היא שהגרון מתייבש ואז אני מתחילה להשתעל ללא הפסקה. מבחינת התחושה הכללית אני מרגישה מצויין... רק שהחוסר שינה מתחיל להשפיע... הלכתי לקחת תרופות טבעיות נגד אלרגיה+ויטמין C וללא הצלחה. ממה זה נובע? מה אפשר לעשות כדי להרגיע את התחושה ולחזור לישון? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• יובש בגרון

ד``ר יהושע דנינו
    02/11/2008

שלום לילך,
    יובש בגרון יכול לגרום למספר תופעות ובהן בין היתר שיעול. תופעות אלה נובעות מכך שאין לחות בריריות של הגרון. אחד הגורמים ליובש כזה יכול להיות העדר לחות באויר הנשאף, זה שאנו נושמים.
    הפתרון צריך להיות כמובן הגברת הלחות לריריות, דבר שבדרך כלל קורה כאשר אנו נושמים דרך האף שתפקידו להעלות את לחות האויר הנשאף לרמה הנדרשת על ידי ריריות הגרון וקנה הנשימה. ניתן לעזור להגברת הלחות באמצעים מלאכותיים כגון: מכשיר אדים, שתיה מרובה, ותרופות הגורמות להפרשות מימיות מבלוטות הרוק.כמובן שניתן להתייעץ עם מומחה א.א.ג
    כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש קיצוני בגרון ובפה

בוקובזה יוסי
    23/05/2010

אני בן 54 סובל מזה כשישה חודשים מיובש קיצוני בגרון ובפה, עד כדי כך שלפעמים הפה , הלשון והשפתיים נעשים דביקים, הגרון ניכר ואני מתחיל להשתעל. בלילה תוך כדי שינה אני מתעורר בערך 20 פעם בלילה ואני שותה כליטר וחצי מיים בליילה. התופעה הזו מקשה עלי מאוד בתפקוד היום יומי ואני מסתובב בתחושת תשישות כרונית. אני מודה לכם אם תואילו להתייחס לבעיה שהעלתי ותמליצו לי על כיוון בדיקה וטיפול בבעיה.
    בברכה
    יוסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש קיצוני בגרון ובפה

ד``ר יהושע דנינו
    23/05/2010

יוסי שלום רב,
    ליובש בגרון כמו זה שאתה מתאר ישנן סיבות רבות וצריך לנסות לחפש את הגורם על מנת לטפל בו ספציפית. צריך לברר את מצב התרופות שאתה מקבל אם אתה מקבל, האם אתה סובל ממחלות שיכולות לגרום לכך, האם עברת הקרנות ועוד. לכן אני ממליץ לך לפנות למומחה א.א.ג שיבדוק האם היובש הוא רק בריריות הפב או גם בעיניים? ועוד... ולפי זה יחליט על הטיפול המתאים ובמידת הצורך יפנה אותך לבירור נוסף אצל מומחים אחרים.
    כל טוב ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו