בתי בת ה15 נושמת דרך הפה כל הזמן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בתי בת ה15 נושמת דרך הפה כל הזמן
    ירדנה
    18/01/2009

לכבוד ד"ר יהושע דנינו וד"ר יצחק ענתבי, מזה שנים בתי בת ה-15 סובלת מנשימה כבדה דרך האף. אני כרגע יושבת על ידה , היא באמצע לישון ומאוד שומעים את הנשימה שלה, מרגישים שקשה לה.וכם שומעים בקול שלה שהאף סתום הרבה מאוד אולי אפילו רוב הזמן. לפני כמה שנים היינו אצל כמה מומחים לאף אוזן גרון ואמרו שהיא לא צריכה נתוח. אחד אמר לעשות סיטי. בינתיים עוד לא עשינו את הסיטי. היינו במרפאת אלרגיה ואמרו שהיא מאוד אלרגית לאבק, אז אני מנסה לשאוב את האבק כמה שאני יכולה אבל כמובן זה לא מספיק. כרגע היא לוקחת לורטדין 10 מ"ג , והיא טוענת שזה לא מי יודע מה. אנחנו מנסים גם איזה ספריי הומיאופטי . היא גם סובלת הרבה מדלקות סטרפט, יש לה שקדים מאוד גדולים ולוקחת אנטיביוטיקה הרבה פעמים, השקדים שלה מאוד גדולים.היא התחילה לגרגר עם חומץ תפוחים זה קצת עוזר. אני רוצה לציין שבעלי גם מאוד סבל תמיד מהאף והיום יש לו פוליפים באף, אבל עוד לא עשה נתוח כי היה לו נתוח לב (מעקפים) לפני כמה שנים אז הוא דוחה את הנתוח כל הזמן. אגב כשבתי היתה קטנה איזה רופא אמר לה ישר לנתח שקדים ושקד שלישי אבל אחר כך הלכנו לשני מומחים והם אמרו שאין צורך לנתח . 1)האם לפי דעתכם הפעם יגידו שיש כאן חסימת שקד שלישי ועכשיו היא בטוח תצטרך נתוח?וגם נתוח להוצאת שקדים? 2)האם יש סיכוי שהדברים ישתפרו עם הזמן ובעזרת תרופות בלי נתוח בעזרת ה'. 3)האם היינו צריכים לשמוע לרופא הפשוט יותר ולנתח מיד? 4)אמרו לבעלי שבגלל שהוא גדל מהר והוא מאוד גבוה אז הריאות לא התפתחו מספיק וזה גם קשור לאף, גם בתי מאוד גבוהה אז האם יכול להיות קשר לכל הענין. 5)האם יש קשר בין נתוח המעקפים של בעלי לזה שהוא גם תמיד נשם דרך הפה. סליחה שהמכתב כל כך ארוך תודה רבה רבה רבה ירדנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נשימה באף חסום

ד``ר יצחק ענתבי
    18/01/2009

ירדנה שלום רב.
    ממכתבך אני למד על נשימה כבדה ורעשנית בשינה, ללא סיפור של דום נשימה בשינה,
    בגיל זה של הבת ככל הניראה השקד השלישי כבר אינו קיים, אפשר לבדוק זאת בבדיקה אנדוסקופית פשוטה במרפאת א.א.גרון. את מוסיפה במכתבך ומציינת תופעות אלרגיות, תופעות אלו יכולות לתת מענה לכל שאלותייך, בד"כ האלרגיה גורמת לתפיחות של הריריות באף, ולהיצרות משמעותית של נתיב האוויר באף, ובעיקר במצב שכיבה, עובדה זו מסבירה את תופעת הפה הפעור בזמן השינה. יש לבדוק גם את מצב מחיצת האף, שסטיה שלה, גם-כן, יכולה להפריע בזרימת האוויר באף. אם האלרגיה לאבק בלבד, מדוע לא לעבור חיסון? שאיבת אבק לא נותנת מענה !
    שקדים גדולים ומשיקים, יכולים גם הם להפריע בנשימה, ואף ליצור את תופעת דום הנשימה.
    בדיקת ה CT חיונית לבדיקת הסינוסים, האף, והשקד השלישי, וכדי להחליט על סוג הניתוח לבתך.
    באשר לשאלותייך:1) המימצאים בבדיקה האנדוסקופית או בבדיקת ה CT, (או בשתי הבדיקות), יכוונו את המומחה בא.א.גרון לגבי סוג הניתוח.
    2)אם הגורם הוא השקדים הסיכוי שישתפר לבד הוא לא גדול, אם הגורם הוא הגודש באף, החיסון לתופעת האלרגיה יכולה לתת מענה. (זו גם התשובה לשאלה מס' 3).
    4) מערך הנשימה הרעשנית והכבדה עם פתיחת הפה אינה קשורה לגודל הריאות, (ואין קשר עם גדילה מהירה, או גדילה לגובה), אלא יכולה להיות קשורה לתיפקוד הריאות (אסטמה למשל).
    5) מאחר ואת מספרת גם על פוליפים באף של בעלך, אין ספק שהם הגורמים לו לנשום דרך האף.
    סליחה על התשובה הארוכה, ובריאות שלמה למשפחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו