הפרעת שינה - בבקשה עזרה דחופה ,

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת שינה - בבקשה עזרה דחופה ,
    סהרה
    19/01/2009

ילדה יחידה אחרי טיפולים שלום רב, יש לי ילדה בת שנה וארבעה חודשים. הילדה מתעוררת הרבה בלילה , ונוחרת מעט לקחנו אותה לרופא אף אוזן גרון , הרופא בדק את האף עם סיב אופטי קטן וגילה שיש בוליבים מוגדלים מעט (רמה 2). שלח אותנו לבדיקת שינה ולהן התוצאות תפקוד שינה : השינה מאופיינת מחיביון ארוך להרדמה הופגם בפעילות השינה. נצפו 73 (יקיצות ועיריות) המביאים לאינדקס של 13 יקיצות ועיריות בשעה. יעילות שינה 80% (יעילות ירודה).\ חסימה נשימתית : נצפו 30 ארועים נשימתיים חסימתיים המביאים ל 5.3 RDI בשעה. רמת חמצן בהרדמה 96% , רמת חמצן מינימאלית 83% סיכום : יש החסימה נשיחמתית ברמה קל-בינוני ארוך מבחן השינה היה מ 21:00 עד 3:00 ( 6 שעות נטו) בבקשה עזרתכם : האם יש צורך בניתוח , ואם כן האם זה מסוכן , האם יש טיפול תרופתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דום נשימה

ד``ר יצחק ענתבי
    19/01/2009

סהרה שלום רב.
    אינדקס הפסקות הנשימה בשינה בגבול העליון של הנורמה ( RDI )הוא 5. אצל בנך הוא גבוה מהנורמה, ויעילות השינה היא נמוכה.
    גודלם של הפוליפים (שקד שלישי)אינו הגורם המכריע בהחלטה הטיפולית, יש כמובן צורך לבדוק את השקדים, ולשלול הפרעה נשימתית נמוכה יותר. כל זאת ע"י רופא א.א.גרון מומחה, ובמידה שלא יימצא תמת לרינגאלי, יש התוויה לנתח את הבת. ניתוח שבו יש לכרות את השקדים והשקד השלישי.
    בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את יכולה להמליץ בבקשה על הרופא שלך?

שרון
    20/01/2009

הרופא שלי הילד שלי פשוט רוצה לעשות לו ניתוח שקדים ללא שום מבחן שינה וזה נראה לי לא אחראי, אשמח לקבל המלצה. תודה! (ובהצלחה :-))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו