נפיחות חיצונית בגרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפיחות חיצונית בגרון
    גולדי
    01/03/2009

שלום רב אתמול הבחנתי כי יש לביתי בת 6.5 נפיחות חיצונית בגרון. רופא הילדים חושב שזו דלקת בבלוטת התריס, הופננו לבדיקות דם ולאולטרסאונד בלוטת המגן. מה זה אומר ? אני בחרדות , התור הקרוב ביותר לאולטרסאונד הוא רק ב - 09/03 , האם זה לא דחוף מידיי הנושא הזה ? האם הנפיחות הזו היא באמת סימפטום של בלוטת התריס ? אני חשבתי חזרת , הרופא שלל זאת אודה לתשובתכם המהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות חיצונית בגרון

הוספת תגובה

• בלוטות בצוואר

ד``ר יצחק ענתבי
    01/03/2009

גולדי שלום רב.
    מאחר ומדובר בנפיחות צווארית פיתאומית, סבירה ההנחה שמדובר בתהליך דלקתי חריף, אם זה בבלוטות לימפה בצוואר, או בציסטות מולדות, או כמו שנאמר לכם, בבלוטת התריס. ולא מדובר בתהליך גידולי !!!
    ממכתבך לא ברור המיקום המדוייק של הנפיחות, שהינו בעל חשיבות באבחנה המבדלת.
    בד"כ הטיפול הראשוני הוא מתן אנטיביוטיקה, והדמיה, (שעדיף לבצעה עם סיום הטיפול התרופתי).
    לאור זאת המתנה של 10 ימים לבדיקת העל-שמע (אולטרסאונד), אינה ארוכה.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בגרון

גולדי
    02/03/2009

בוקר טוב ראשית תודה עבור התשובה שנית !!! הנפיות היא בגרון מתחת לסנטר- נפיחות חיצונית . רופאת אף אוזן גרון שבדקה אותה אתמול אמרה שכדאי לעשות קודם את בדיקות הדם - לא נתנה לבנתיים טיפול אנטיביוטי וכן היא אומרת שייתכן שזה המבנה של הילדה , האם ייתכן הדבר ??? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מענה בלוטות בצוואר

ד``ר יצחק ענתבי
    02/03/2009

גולדי שלום רב.
    הנפיחות המתוארת על ידך, אינה כלל קשורה לבלוטת התריס, ויכולה כן להיות תלויה לבלוטת רוק סוב מנדיבולרית, או בלוטת לימפה, או כמו שכתבתי במענה מאתמול, ציסטה מולדת שהיזדהמה.
    טיפול הבחירה במצב נפיחות פתאומי הוא לרוב אנטיביוטיקה, ואפשר במקביל, לבצע בדיקות דם, כמו ספירת דם, וגם בדיקת אולטרסאונד (יש צור בעוד כשבוע, וזה תקין), אלא שלא ברור מדוע יש לבצע בדיקת תיפקוד בלוטת התריס?
    איחולי בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

גולדי
    03/03/2009

בוקר טוב תודה עבור התשובה אך אני מודאגת יותר מכיוון שהרופא המטפל שלה לא חשב לנכון לתת אנטיביוטיקה כרגע , מה לעשות ???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה נוספת

גולדי
    03/03/2009

בוקר טוב קיבלתי את תוצאות בדיקות - הספירה והשקיעה , הרופא משפחה טוען שהבדיקות תקינות למרות שאני רואה שישנם ערכים שמראים חריגות - התוצאות שמתקבלות באינטרנט - ערכים מסויימים נצבעו באדום, אפשר בבקשה להעביר לך את הבדיקות במייל ???? בכדיי שאהיה רגועה יותר ??? אני לא מזלזלת בחוות דעת הרופא משפחה אך הייתי רוצה לשמוע חוות דעת נוספת . תודה ויום נפלא .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתגובה, ולתגובה הנוספת.

ד``ר יצחק ענתבי
    03/03/2009

גולדי שוב שלום,
    גם אני מכבד את החלטתו של רופא הילדים/משפחה, אך כדי להרגיע אותך, מדוע שלא תפני למומחה א.א.גרון, במרפאתך, להראות את מימצאי בדיקת הדם, ולבדוק את מהות הנפיחות הצווארית.
    לצערי לא אוכל להעביר אליך את כתובת המייל שלי, או את מספר הפקס.
    סליחה, ואיחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת בדיקת אנדוקרינולוגיה

גולדי
    03/03/2009

תוצאות הבדיקה מראות על TSH - 0.21 FT4 - 21.1 FT3 - 8.13 מה זה אומר ? הרופא משפחה הפנה לאנדוקרינולוג , התורים לאנדוקרינולוג ארוכים מאוד , כמה זה דחוף ??? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות אנדוקריניות.

ד``ר יצחק ענתבי
    05/03/2009

גולדי שלום רב.
    אכן אם התוצאות אכן נכונות, (אפשרית טעות מעבדה), יש על פיהם הפרעה בתיפקוד הבלוטה, אין מדובר בבעיה חמורה או דחופה, יש לפנות להרחבת בירור אנדוקריני, או להסתייע בפורום אנדוקריני-סכרת.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתגובה

גולדי
    07/03/2009

תודה רבה רבה רבה , עזרת לי מאוד - פורים שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו