מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סטרפטוקוקס Aמזל26/05/2009
שלום רב אני בת 19.8 חודשים לאחרונה בשבועים האחרונים החלו לי חולשה עייפות צמרמורות וחום לא כל כך גבוה.
אבל חום.
ובנוסף כאבי גרון איומים נוראים.ועייפות
הלכתי לרופאה אמרה לי וירוס ויראלי.
הלכתי לעשות משטח גרון ויצא לי בתוצאה מין סוג של חיידק סטרפטוטוקס מסוג A שלא כל כך נותנים לו אנטיביוטיקה אבל בכל אופן אמרו לי לקחת מוקסיווט פורטה 3 פעמים ביום במשך שבוע.
התחלתי לקחת אבל עדיין לעיתים יש צמרמורות כאלה עם תחושות עייפות וחוסר תאבון.נייראה לי שהמוקסיווט לא עוזר (ובדרך כלל עליי משפיע טוב הרפאפן לגרון) למרות שהכאבים פסקו.
איזה אנטיביוטיקה עליי לקחת בישביל לחסל ?
אוגמנטין או רפאפן ?
ואני כל כך מפחדת למות קראתי כל מיני מאמרים שילדה בת 17 שגם היה לה תסטרפטוטוקס A גם היה לה חוסר תאבון וחולשות ובסוף מתה.
אני ממש מפוחדת.
מה עליי לעשות?
בנוסף יצא לי מין בלוטה על הלשון בלוע האחורי שהרופא אמר שזה מהדלקת.
אני כל כך מפוחדת.
כי אני יודעת שבדרך כלל שיש לי זיהום דלקתי כלשהו עם בליטה אז מה שמחסל לי את הבליטה זה רק האוגמנטין והמוקסיווט ממש לחינם לא הורג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפטוקוק.
ד``ר יצחק ענתבי27/05/2009מזל שלום רב.
אבקש להפנותך לתשובתי להדס שניתנה 3 ימים לפני מכתבך, שאלה המתיחסת לחיידק זה !
גם בגיל הצעיר וגם בגילך, הימצאות החיידק אינה בהכרח דלקת, ואם אין דלקת, לבטח שלא יוכלו להיות סיבוכים עקב כך!
טיפולים אנטיביוטיים מוקסיויט, או רפאפן או כל סוג אחר, אינם סוכריות, ואם אין צורך (ועל-פי מכתבך אין צורך), הם יגרמו רק לנזק. אנטיביוטיקה כטיפול לפחד, אינה יעילה, גם אם תילקח במינון גבוה, ולמשך זמן ארוך.
לדעתי הפחד שלך הוא עיקר הבעיה, ופורום זה לא יוכל לתת מענה לבעיה זו.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)