שקדים מוגדלים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקדים מוגדלים
    מירב
    31/05/2009

שלום רב

בני בן שלוש וחצי סובל מנחירות בשינה מצילום שנערך נמצאו פוליפים מוגדלים בינונית והומצלץ לבצע ניתוח להסרת שקד שלישי באותה בדיקה נאמר על ידי רופא אף אוזן הגרון שבדק את בני כי השקדים אינם מוגדלים. מכיוון שחששתי מהניתוח עדיין לא ביצעתי את הניתוח להסרת השקד השלישי והלכתי שוב (לאחר ארבעה חודשים ) לרופא להערכה חוזרת. הפעם נאמר לי כי גם השקדים מאוד מוגדלים. האם כפי שהם גדלו פתאום הם יכולים לסגת? מה יכול להיות הגורם לגדילה הפתאומית לאחר שעד כה הם היו בגודל נורמטיבי?

אודה מאוד על תשובתכם
    בברכה
    מירב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקדים מוגדלים

הוספת תגובה

• שקדים מוגדלים

ד``ר יצחק ענתבי
    31/05/2009

מירב שלום רב.
    מספר פעמים בעבר העברתי בפורום מסר ששקד מוגדל אינו סיבה לניתוח ! אלא אם נילווה לגודל גם סימפטומים אחרים, כמו מחלה, דום נשימה, איחור בגדילה....
    שקדים בגיל זה יכולים, יכולים גם לגדול ולהתרחב, גם מתהליכים דלקתיים. אלא שנראה לי מאוד תמוה שבבדיקה ראשונה השקדים אינן מוגדלים, ולאחר מספר ח' "מאוד מוגדלים".
    ממכתבך אני חושב שכריתת השקדים, ביגלל היותם גדולים, היא מיותרת!!!
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו