נשאות סטרפ A ומשטח "ביקורת"

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשאות סטרפ A ומשטח "ביקורת"
    מרינה
    02/06/2009

שלום רב,

לביתי בת שנה וחצי נתגלה חיידק סטרפ A במשטח גרון. קיבלה טיפול 10 ימים ברפאפן.
    כעבור שבוע נעשה משטח "ביקורת "שיצא חיובי , ביקרנו היום אצל הרופא שנתן לנו הנחיה לתת 10 ימים ספורל.אני מתלבטת האים להתחיל את הטיפול בספורל, היות ויש סיכוי שהיא נשאית של חייידק-ואז בעצם אין צורך לטפל באנטיביוטיקה?
    ומשטח ביקורת נעשה ללא שום תלונות מצידה-ללא חום, ללא מחלה פעילה. מצד שני מדובר בפעוטה שטרם מדברת וקשה לדעת האים יש כאב שמציק. אני מאמינה שלו הייתה סובלת מכאבים בגרון הייתה בוכה יותר מן הרגיל?
    האי ם יש משהו שאני יכולה לעשות ? טיפול אחר?
    אציין שכאשר היא חלתה גם אני וגם בעלי קיבלנו משטחים חיוביים ולקחנו טיפול , 10 ימים. במשטח ביקורת אין צמיחה של חיידק.
    בנוסף היא עדיין יונקת ואוכלת מזון בריא, כמובן שהחלתי מברשות שיניים ומקפידה על היגיינה

תודה מראש ושבוע טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סטרפטוקוק בלוע

ד``ר יצחק ענתבי
    03/06/2009

לאם המודאגת שלום רב
    תחילה, אין מקום לדאגה, והסיבה לכך שיש בעולם נשאים רבים של חיידק זה שלא מקבלים אנטיביוטיקה כי הם אינם חולים !
    השיטה בה טיפול אנטיביוטי ניתן על פי משטח, חולפת לה מעולם הרפואה, האנטיביוטיקה ניתנת במצב בו יש תהליך דלקתי המתאים לזיהום חיידקי, ולא ויראלי, את ההבדל בין השניים יוכל לבצע
    מומחה א.א.גרון, ובמידה ואכן יהיה תהליך דלקתי מסוג הבקטריאלי, הוא יחליט על מתן טיפול.
    כאמור מישטח חיובי אינו סיבה לטיפול אנטיביוטי, וכדברייך כאשר יש דלקת יש גם (בין היתר) כאבים, ורק אז ישקול הרופא המקצועי, על פי בדיקתו, צורך בטיפול.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו