מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקדים וקונחיות מוגדלותבת 1525/07/2009
אני בת 15 וחצי ואני סובלת מקושי נשימה משום שיש לי שקד שלישי ופוליפים וקטנחיות מוגדלות.
הלכתי אל הרופא והוא אמר שכדאי לי לחכות עוד שנתיים כי זה יכול לעבור לבד בלי ניתוח.
הוא אמר שבדרך כלל עושים ניתוח להוצאת הפוליפים אבל לא בכמות הקטנה שיש לי.
אני מרגישה יובש בפה ובגרון ובאף קושי נשימה וסתימות.
בנוסף אני נושמת גם מהפה .
הקונחיות חוסמות לי תאויר דרך האף כל פעם בנחיר אחד וזה לא נעים בכלל.
נסיתי להישתמש בתרססים לאף אבל עדיין הרגשתי שהאף שלי סתום
ניסיתי להישתמש באוטריוין אבל עדיין יש לי יויבש בפה ובגרון.
רציתי לדעת האם ההתפתחות שלי ניפגעה בצורה כולשהי בגלל השקד השלישי כי קראתי שזה מפריעה להתפתחות הפנים בגיל צעיר האם זה מה שקרה גם לי ?
מקווה לתשובה מהירה
בברכה אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקד שלישי וקונכיות
ד``ר יהושע דנינו25/07/2009שלום לבת ה-15,
שקד שלישי אמור להעלם מהגוך בגיל 10, לכן במידה והוא קיים גם בגילך הסיכוי שיעלם הוא קטן ולכן מומלץ בדרך כלל להסירו בניתוח, כמובן במידה והוא מפריע למעבר אויר.
הטיפול בקונכיות מתחלק לטיפול תרופתי (ספרי לאף) ובמידה ואינו עוזר יש לעבור לטיפול כירורגי (ניתוח). הטיפול הכירורגי יכול להיות על ידי צריבת הקונכיות או על ידי הסרתן. מומלץ לבצע תחילה את הצריבה בעזרת גלי רדיו ובהמשך במידה ואין שיפור להסיר אותן.
באשר לשאלתך על הפגיעה בהתפתחות, יכולה להיות פגיעה בקשת הלסת ובמנך השיניים ועוד.
ניתן להתייעץ עם מומחה א.א.ג שיבדוק את טענתך ויחווה על כך דעתו.
כל טוב ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)