בדיקות שמיעה לתינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות שמיעה לתינוק
    אורית
    28/08/2009

בני לא נבדק בדיקת סינון (TEOAE ) בבית חולים כשנולד (המכשיר היה מקולקל).
    בגיל 3 שבועות החלטנו להעביר אותו בדיקה אודאילוגית דרך הקופה. ב 2 מבחנים התקבלו תגובות, חוץ מאשר ב-startle.
    הטכנאיות שאלו אותי אם יש בעיות שמיעה במשפחה וציינתי שבן דוד שלי לקוי שמיעה (לא מלידה, אלא בעקבות מחלת ילדות).
    הטכנאיות קבעו שעליו לעבור בדיקה חוזרת בגיל 5 חודשים.

כעבור שבועיים, החלטנו להעביר אותו בדיקת סינון (TEOAE) בבית חולים.
    הוא עבר את הבדיקה ב-2 האוזניים.
    הקלינאית שאלה אם יש בעיות שמיעה במשפחה, ושוב ציינתי את הבן דוד.
    הקלינאית קבעה שבגלל הבן דוד, התינוק נמצא בקבוצת סיכון, ולכן עליו לעבור בדיקת ברה.

אני חייב לציין שהילד כן מגיב לרעשים בבית.

מי צודק ? מה עושים ? (כמה בדיקות אפשר לעשות לילד כה קטן)?
    הוא גם נבדק אצל רופא א.א.ג שטען שאין נוזלים, והמליץ על בדיקה נוספת בעוד 3 חודשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות שמיעה לתינוק

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה.

ד``ר יצחק ענתבי
    29/08/2009

משה שלום רב.
    על פי התיאור שלך, ולאור מימצאי הבדיקות שנעשו לתנוקך, ניראה שמצב השמיעה שלו תקין.
    בן דוד שלך, שלוקה בשמיעה בעקבות מחלה וירלית, לא מהווה כל סיבה לדאגה. (כי בנך לא נמצא בקבוצת סיכון).
    כדי למנוע מכם דאגה, ובתקווה שזו תהיה הבדיקה הקובעת, מומלץ לבצע בדיקת BERA-אבחנתי, אלא שלפני הבדיקה יש חובה להיבדק ע"י רופא א.א.גרון, לשלול הפרעה הולכתית בתעלת השמע או האוזן התיכונה.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו