מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנטיביוטיקהאמא02/11/2009
היי
לבן שלי בן 2.5 יש דלקת בגרון ואין מה לעשות אלא לטפל באניביוטיקה. א מה מה ... הילד לא מוכן ליטול את הטרופה בשום צורה, לא בדייסה ולא בשוקו ולא שאני אעשה פעלולים וגם לא בהתעללות פיזית מתונה כלומר בכח... הוא פשוט מקיא הכל אחרי חצי דקה. פניתי שוב לרופא שלנו וזה אמר שניתן לתת לילד זריקת פניצילין חד פעמית לטוסיק וזה פותר את כל הבעיות. הגעתי לאחות לצורך מתן הזריקה וזו הזדעזעה... אומרת שלמה לי ושזו זריקה מאאאד כואבת ולא פשוטה והחומר מאד חזק בהזרקה וכו'. אני כמובן עשיתי אחורה פנה ופניתי שוב לרופא שאמר שהאחות ממש לא צודקת ושאם הילד לא נוטל את התרופה דרך הפה זו האלטרנטיבה היחידה. אני מאד מבולבלת ומתלבטת, מצד אחד חייבים טיפול אנטיביוטי ומצד שני קצת מפחידה אותי עכשיו הזריקה. יש למי מכם תשובה, המלצה, טיפ או ניסיון דומה??? אשמח לקבל עוד דעות בנושא.
תודה רבה מראש ורפואה שלמה לכולם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה.
ד``ר יצחק ענתבי02/11/2009מיטל שלום רב.
תחילה אומר לך שלא כל דלקת גרון מחייבת טיפול באנטיביוטיקה (ובנך הסרבן כנראה מודע לכך)...
לבד מזריקה (לא סימפטית בגיל זה), יש דרכים נוספות לטיפול אנטיביוטי, (רק באם הוא הכרחי).
אני ממליץ לפנות תחילה למומחה א.א.גרון, כדי לבדוק אם יש כלל צורך באנטיביוטיקה, ואם יוחלט שאכן המקרה מחייב טיפול אנטיביוטי, בטוחני שהרופא ימצא את הדרך והטיפול הנכונים.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)