פקקי אוזניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פקקי אוזניים
    מודאגת
    14/11/2009

שלום,
    בני בן שנתים וחצי סובל מגיל אפס מריבויי שעווה בשתי האוזניים, מה שמוביל ליצירת פקקים.
    בכל ביקור אצל רופא הילדים נאמר לי כי אוזניו סתומות עד כי אין אפשרות לבדוק כלל את האוזן, והוא מוציא מעט מהפקק באופן מכני.
    פניתי כבר למספר רופאים של אף אוזן גרון , הראשונה טענה כי יש לשאוב עם ואקום אך בני סירב וממש התנגד לבדיקה. השני שאב בפעם הראשונה ואחכ כבר לא ואילו הרופא האחרון טען כי אין צורך לגעת באוזן כלל.
    השבוע נגשתי שוב לרופא הילדים , ששוב טען כי האוזניים סתומות לחלוטין.
    יש לציין כי בני מגרד את האוזניים באופן נמרץ במהלך היום וכל הניסיונות להניע אותו נכשלים.
    בנוסף ואולי הכי הכי מטריד אותי היא העובדה כי יש לבני ירידה בשמיעה

בבקשה , תעזרו לי , מצד אחד אני לא רוצה לגרום נזק מיותר עם התעסקות שגוייה באוזניים, ביחוד שמדובר ממש בטרואמה נפשית לילד שעובר התקפי חרדה בכל בדיקת אוזניים.
    ומנגד אני חרדה שלא תתפתח בעיה כרונית רצינית ביותר

מה עלי לעשות? האם תוכלו להמליץ לי על רופא מקצועי עם גישה לילדים?? (אנחנו שייכים למכבי)

תודה רבה
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פקקי אוזניים

הוספת תגובה

• שעווה

ד``ר יצחק ענתבי
    15/11/2009

ליאת שלום רב.
    לבנך בעיה של הפרשות יתר של שעווה, אשר במצבים מסויימים יכולה לגרום לאי נוחות, אטימות וירידה הולכתית בשמיעה.
    ישנם תכשירים אחדים שיעודם העיקרי הוא ריכוך השעווה, והקלה על ניקויה מהתעלה. אלא שכדאי בנושא זה להיות צמודים לרופא א.א.גרון, ולא להסתמך רק על אבחנת רופא ילדים.
    לגבי מצב השמיעה כדאי לבצע את הבדיקה לאחר פינוי השעווה מהאוזניים, ורק אז ניתן יהיה להבחין אם אכן הליקוי בשמיעה משמעותי, ומה איפיונו (עצבי, או הולכתי).
    לחששותייך שהשעווה תגרום להתפתחות בעיה כרונית אין כל אחיזה במציאות.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו