מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת אזניים חריפה אצל פעוטהדליה30/11/2009
שלי בת 1.4 ועד כה היו לה כבר שתיים או שלוש דלקות אזניים שהטיפול בהם היה אוטידין. היום היא הלכה לרופא והוא אבחן דלקת והטיפול שנתן הינו מוקסיויט פורטה דרך הפה בלבד (3*3.5 סיסי) למשך שמונה ימים.
השאלות שלי:
1. האם זה הרבה 3 דלקות אזניים במשך שנה וארבעה חודשים? האם זה מצביע על העתיד או על בעיות בצינוריות? האם בעיות אזניים וניתוח צינוריות לבסוף הינו עניין תורשתי?
2. מדוע הפעם הטיפול דרך הפה? האם זו דלקת חריפה יותר מהנורמטיבית? או שמא אולי דלקת פנימית?
3. האם העובדה שהיא מצוננת או טרם יצאו לה שיניים עלולה להיות הסיבה להיווצרות דלקת זו?
4. האם זה שאני חופפת לה את הראש ומים נכנסים לה לאזניים (אני שמה את הדוש מעל הראש)יכולה להיות הסיבה לההיווצרות דלקת בכלל?
5. מה אפשר לתת בנוסף לחיזוק בזמן קבלת האנטיביוטיקה הזו?
6. האם יש טיפול מונע או שאין צורך?
7. האם העובדה שהיא אוכלת בלילה ושותה מבקבוק כשהיא שוכבת- קשורה לעניין?
תודה מראש על הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת אזניים חריפה אצל פעוטה
ד``ר יהושע דנינו30/11/2009שלום דליה,
תשובות לשאלותייך:
1. 3 דלקות אזניים בתקופה המצויינת אינן נחשבות - הרבה.
2. יתכן ששתי הדלקות הראשונות לא היו משמעותיות ולכן לא טופלו דרך הפה. טיפול דרך הפה ניתן כאשר הדלקת משמעותית.
3. אין קשר בין צמיחת השיניים לדלקות אוזניים.
4. אין קשר בין אופן חפיפת הראש לדלקות האוזניים.
5. אפשר לתת במקביל לטיפול אנטיביוטי יוגורט שמכיל חיידקים פרו-ביוטיים.
6. אין צורך בטיפול מונע.
7. אסור להאכיל את הילדה בשכיבה, אלא בחצי ישיבה.
כל טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)