סינוסיטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סינוסיטיס
    אליסה
    14/12/2009

שלום, הילדה שלי בת שנה וחודשיים, מזה 3 חודשים עם שיעול כרוני עם ליחה ונזלת שקופה. לעיתים רחוקות משתעלת גם במהלך הלילה. לפני שבוע, החלו לצאת 2 שיניים טוחנות, היו יומיים של חום 38.2 לסירוגין ושצואה רכה. כעת משתעלת גם שיעול יבש. כשהחלה להשתעל יבש, התחלתי אנהלציה עם בודיקורט. אתמול בביקור אצל א.א.ג- אמר כי יש לה דלקת אוזניים תת חריפה (מים?), וכנראה גם סינוסיטיס. אמר שלמרות שיש לה נזלת שקופה, מאחורי האף ישנה דלקת שיורדת ללוע. שלח אותה לרנטגן. הרנטגנאי אמר שלא עושים את הצילום לילדים מתחת לגיל 3. השאלה שלי- האם ההבחנה שלו הגיונית? כיצד ניתן להיות בטוחים לגבי הסינוסיטיס ומה הטיפול? מה עושים עם האוזניים? אציין כי לא קמה בצרחות בלילה. האם טיפול אנטיביוטי יגרום לנזלת הכרונית להפסק? (אין אלרגיות)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סינוסיטיס

הוספת תגובה

• המשך

אליסה
    15/12/2009

אוסיף- אתמול נתן לה הרופא טיפול-אוגמנטין 35מל, 400צג- 1.5מל פעמיים ביום ל10 ימים. האם הטיפול הגיוני לילדה בת שנה וחודשיים? האם אין טיפול אחר מלבד אנטיביוטיקה? חוץ מזה זה מוזר לי שאני לא רואה שום הפרשה מוגלתית אצלה, והיא רצה ומשתוללת רגיל, כאילו אין כאבי ראש. בלילה האף לא סתום והנזלת שקופה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת וטיפול.

ד``ר יצחק ענתבי
    15/12/2009

אליסה שלום רב.
    עלפי סיפורך הילדה בריאה ומתפקדת רגועה ושקטה, אם אכן כך המצב, אין כל סיבה למתן אנטיביוטיקה, המושג דלקת אוזניים סמויה אינה מוכרת לי, ו"לדלקת סמויה" לא כדאי לתת אנטיביוטיקה.
    לשאלתך על המינון שניתן, בגיל זה בהנחה שמשקל הילדה 6-7 ק"ג, היא זקוקה ל350-250מ"ג ביום, המחולק ל 2 מנות. כך שהמינון הגיוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו