מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח שקדים לבן 7 וחציגל03/04/2010
נשלח למכון שינה עקב נחירות ונמצא כסובל מדום נשימה בשינה בדרגת חומרה קשה. בסביבות 50 הפסקות נשימה בלילה.
אני צריכה לגשת בימים הקרובים לרופא ששלח. ומבקשת לשמוע ממך חוו"ד נוסף. האם יש אלטרנטיבה אחרת מלבד ניתוח שקדים? האם יךדים יכולים לקבל מכשיר CPAP במקום ניתוח?
עלי לציין שעבר בעבר ניתוח פוליפים וכפתואים לפני כ - 4 שנים. ליקוי השמיעה עבר. הנחירות רק החמירו.
האם מצב זה של דום נשימה מסכן חיים בהיעדר הניתוח?
אני מאד חוששת מהניתוח, בגלל ההרדמה ובעיק בגלל סיכון לדימומים.
אשמח לשמוע חוות דעתך. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שקדים לבן 7 וחצי
ד``ר יהושע דנינו03/04/2010שלום אמא,
הפסקות נשימה בשינה אצל ילדים נגרמות לרוב על ידי הגדלת השקדים והאדנואידים (שקד שלישי).
לאחר תוצאות מעבדת השינה יש לפנות למומחה א.א.ג שיבדוק את גודל השקדים ובמידה והם אכן גדולים במידה שחוסמת את מעבר האוויר הטיפול המומלץ והמקובל הוא הסרת השקדים בניתוח.
לא מקובל להתאים מכשיר CPAP במקרים האלו משום שגם לאחר הפסקת השימוש במכשיר זה תשאר החסימה, ובינתיים יגרמו לילד נזקים בלתי הפיכים כתוצאה מחסימת דרכי הנשימה שיגרמו לילד לנשום במשך רוב שעות היום עם פה פתוח.
במקרה של בנך בניתוח יש לבדוק האם השקד השלישי גדל מאז הניתוח הקודם ובמידה שכן להסיר גם אותו.
באשר לחששות שלך מההרדמה, מכיון שהילד עבר הרדמה אחת בהצלחה, הסיכויים לסיבוכים בהרדמה נוספת הם נמוכים מאד
כל טוב, בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה נוספת בבקשה...
אמא03/04/2010לידיעה - איזה נזקים בלתי הפיכיםנגרמים מנשימה דרך הפה? למה זה בעצם גורם?
ועודקטנה - איך אפשר לדעת אחרי הניתוח אם יש דימום כי הבנתישלעיתים הדימום פנימי ויורד אל הקיבה ולא רואים, מה הדרכים להמינע ככל האפשר מהסיבוכים? או שזה "אני והמזל שלי...?"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)