פגיעה בשמיעת תינוקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה בשמיעת תינוקת
    רוני
    06/04/2010

שלום רב,

אחותי ילדה לפני 3 שבועות (היא לא גרה בארץ)

אתמול קרה לה משהו מצער ומאז היא במצוקה מאחר והיא לא יודעת האם שמיעתה של ביתה נפגעה בשל כך.

היא הכינה חביתה, ולא הספיקה (כנראה בגלל הנקה או משהו אחר) לגשת לכבות את האש והחביתה נשרפה וגרמה להפעלה של ההזעקת עשן בבית.
    האזעקה היתה כל כך חזקה בדציבלים איומים והקטנטונת נראתה בשוק.
    היא לא בכתה ועל פניו עושה רושם שהיא מתנהגת כרגיל, אבל הרעש היה אדיר ומבהיל
    ואחותי חוששת לשמיעה של התינוקת עכשיו - זה ממש מדיר שינה מעיניה!

האם רעש כל כך חזק (זה נמשך משהו כמו 3 דקות) יכול באמת לפגוע בשמיעת תינוקת כל כך קטנה? נדמה לי שקראתי שיש להם עדיין מי שפיר באוזניים כדי להגן עליהם מדברים כאלה - האם זה נכון?

את עזרתכם בבקשה
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה בשמיעת תינוקת

הוספת תגובה

• שמיעה בתינוקות

ד``ר יצחק ענתבי
    06/04/2010

רוני שלום רב.
    שלושה מרכיבים משפיעים בחשיפה לרעש על הנזק השמיעתי, עוצמת הרעש, (גם בהתייחס למרחק ממקור הרעש), משך החשיפה לרעש, וזמני "המנוחה" בין חשיפה אחת לשניה.
    נזק יכול להיגרם בשמיעה במצב בו יש חשיפה לעוצמה של 120 ד.ב. למשך 15 דקות (ללא הפסקה). מאחר ואני מאמין שעוצמות האזעקה אינה מגיעה ל 120 ד.ב. ומאחר והחשיפה היתה רק ל 3 ד', אני משוכנע שלא ניגרם כל נזק שמיעה לבתך.
    עם הלידה האוזן התיכונה הינה מאווררת ואינה מכילה מי שפיר.
    אם בכל זאת,יש חשש וצל של ספק, ניתן לבצע בדיקת BERA, לסף השמיעה אצל התינוקת.
    איחולי בריאות שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו