ניתוח Tonsillectomy+Adenoidectomy

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח Tonsillectomy+Adenoidectomy
    קרול
    22/04/2010

שלום, ילדי בן שנתיים ועשרה חודשים אמור לעבור ניתוח בעוד שבועיים.
    ברצוני לציין שעשינו צילום ובדיקת מעבדה בגיל 10 חודשים, בצילום ראו אדנואיד מוגדל ובמעבדת שינה נתק נשימתי ברמה קלה.

הייתי עם הילד בגיל שנה שוב בבדיקת רופא באיכילוב ושם נאמר לי שאני צריכה לנתח גם אדנואיד וגם שקדים, בגלל הפחד מהניתוח וציפייה לשיפור לא ניתחתי.

בספטמבר האחרון הילד נכנס לגן בפעם הראשונה והיה מקורר מאוד, מה שגרם לבעיות נשימה לא קלות.

ניגשתי שוב לבדיקת א.א.ג באיכילוב ונאמר לי שוב לנתח אדנואיד ושקדים, בלי צילום נוסף או בדיקת מעבדה נוספת.

האם אני צריכה לבצע בדיקות נוספות הכרחיות לפני הניתוח?הילד לא סובל בכלל מנזלות אבל כשיש נזלת היא מריחה נורא. מה משמעות הריח?דלקת?

הבעיה היחידה שלי היא שהילד ישן לא טוב (נוחר,פה פתוח.)
    אשמח לתגובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח Tonsillectomy+Adenoidectomy

הוספת תגובה

• מוסיפה , האם הכרחי לעשות גם שקדים?

קרול
    22/04/2010

משום מה נראה לי שיש דרישה לעשות שקדים, כי אחרת יש עדיין בעיות בנשימה.
    ובכלל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח כן/לא

ד``ר יצחק ענתבי
    22/04/2010

קרול שלום רב.
    באופן כללי יש שלוש התוויות חד-משמעיות, המצדיקות כריתת שקדים. האחת דלקות שקדים חוזרות, (ספר הפעמים תלוי בגיל), השניה סיפור ועדות לדום נשימה בשינה בחומרה בינונית ומעלה,
    והשלישית , עקומת הגדילה הרבה מתחת לממוצע.
    לאחר הקדמה זו, ועקב מצב של דום נשימה קל בגיל 10 ח' אין מה למהר, ולפני החלטה על ניתוח שקדים מומלץ בחום לבדוק שוב את מצב השינה ואת חומרת דום הנשימה (אם בכלל קיים).
    כל זה מתייחס לשקדים ולא לשקד השלישי. באשר אליו, אין ספק שכריתתו תעזור בנשימה ובהשארת הפה סגור בשינה. לפני כריתת השקד השלישי, מבחינה מדיקוליגלית מומלץ לעשות
    צילום חוזר.
    אם יוחלט בכל זאת שאחד מהקריטריונים לכריתת השקדים קיים, ויוחלט על כריתת השקדים,
    באותה ההזדמנות כדאי יהיה לכרות גם את השקד השלישי, ורק במקרה זה מיותר לבצע צילום חוזר.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו