שמיעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמיעה
    מיכל
    28/04/2010

שלום יש לי ילדה בת 4.5 בפברואר הרופא המליץ לעבור ניתוח כפתורים בעקבות ירידה בשמיעה,
    אני בקשתי בדיקה חוזרת אחרי שימוש בסירופ מייבש נוזלים
    עדיין לא הלכתי לבדיקה כי רופאת המשפחה אמרה לי שיותר כדי לעשות בדיקת שמיעה בקיץ כי בחורף הבדיקה פחות אמינה בגלל נזלת הולכת וחוזרת...
    רציתי לציין שלילדה אין דלקות והדיבור שלה ברור לגמרי רק רציתי לדעת אם זה לא מסוכן לחכות?
    קבענו גם נופש לאילת עם הילדה, האם אחרי הניתוח יש אפשרות לנסוע באוטובוס? או שהירידות לאילת עושות לחץ לאוזניים וזה לא מאפשר נסיעה אחרי ניתוח?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמיעה

הוספת תגובה

• שמיעה

ד``ר יצחק ענתבי
    30/04/2010

מיכל שלום רב.
    ממכתבך לא ברור מה היה סף השמיעה שעל-פיו הוחלט לטפל בניתוח כפתורים. השימוש בסירופים למינהם בד"כ לא מייבש את הנוזלים באוזניים, ואכן יש מצב שבעונת האביב - קיץ, יכול לחול שיפור- מה במצב ליקוי השמיעה, כתוצאה מגודש מופחת במערכת הנשימה העליונה.
    ההמתנה לניתוח אינה מסוכנת, וכדאי לבצע בדיקת שמיעה בסמיכות לו.
    במקרה של כפתורים באוזניים אין כל השפעה על הלחצים באוזניים מאחר והלחץ האטמוספרי, מתאזן עם הלחץ באוזן התיכונה (דרך הכפתורים), והחיסרון בניתוח לפני החופש בקיץ, הוא הצורך להימנע מהרטבת האוזניים, ולילדים הדבר אינו קל.
    חופשה נעימה, ובריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו