הוצאת שקדים לבתי (בת 4)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הוצאת שקדים לבתי (בת 4)
    יניב שמואל
    10/05/2010

שלום רב

עקב נחירות חזקות של בתי המליצו לנו לגשת איתה לרופא אף אוזן גרון. אכן ביקרנו אצל שני רופאים, דר' פלוטקין בחיפה ודר' רענן כהן בנשר. הם הראו לנו את השקדים המנופחים וכן הראו לנו את השקד השלישית לא מנופחת. ההמלצה של שניהם היא לעשות ניתוח להוצאת השקדים.
    אנחנו דיי רוצים לעשות את הניתוח אבל אנחנו קצת מתלבטים בשל העובדה ששני הרופים ציינו שזה דבר שיכול לעבור מאליו ככל שהילד גדל.

השאלה שלי היא, האם יש איזה מחקר בנושא או נתונים סטטיסטיים שמצביעים על אחוז הילדים שבעיית השקדים עברה מאליה? ( אני אישית מאמין בכמה שפחות התערבות)

אני מקווה שאני די ברור, אשמח גם לייעוץ טלפוני 0525029000 (אם זה מקובל)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הוצאת שקדים לבתי (בת 4)

הוספת תגובה

• הוצאת שקדים לילדה בת 4

ד``ר יהושע דנינו
    11/05/2010

שלום יניב שמואל,
    התיאור של מצב השקדים הוא חד משמעית מתאים לאינדיקציה של ניתוח להסרת השקדים. ברור שאם השקדים קטנים תוך שבועיים אזי יש לשקול מחדש את האינדיקציה.
    באשר לאפשרות שהשקדים יכולים לקטון, זה יכול לקרות אך באותם אחוזים השקדים גם יכולים לגדול או להישאר אותו דבר. לכן, מקובל שאם השקדים גדולים מעל לתקופה קצרה יש אינדיקציה לניתוח על מנת למנוע את הסיבוכים הנגרמים כתוצאה מחסימת דרכי האוויר.
    כל טוב ובהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו