דלקות גרון חוזרות סטרפטוקוק A

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקות גרון חוזרות סטרפטוקוק A
    עדי
    24/05/2010

שלום,
    שמי נעה, סובלת ממחלת ילדות פעם בחצי שנה של סטרפטוקוק A עם חום גבוה שבוע, חולשה, צמרמורות וכל שאר הכיף.
    בחצי שנה האחרונה היו לי 4 דלקות גרון - כולם תרבית חיובית. הרפאפן והאוגמנטין שניתנים לי בכל פעם כבר לא עוזרים (לוקחת 10 ימים מלא לפי הכללים). גם ניתוח שקדים לא מומלץ לי ע"י מומחים כיוון שהשקדים מאוד קטנים ואין ממש מה להוציא.
    ושוב - לאחר הדלקת הרביעית ונטילת אנטיביוטיקה, עשיתי תרבית ותוצאתה חיובית, למרות שאני מרגישה בקו הבריאות.

שאלותי:
    1. האם עלי לצאת לסבב נוסף של אנטיביוטיקה (שגם ככה הוכחה כלא ממש עוזרת לי)
    2. האם, כשהדלקת אינה פעילה (עכשיו) עלולים להיות סיבוכים ואילו - או שהסיבוכים באים רק אם לא מצליחים להתגבר על הדלקת
    3. האם אני צריכה להיות מודאגת מהיותי נשאית, מלבד נושא ההדבקה.

4. מה עוד ניתן לעשות כדי להתגבר על זה

מודה מודה מודה

נעה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקות גרון.

ד``ר יצחק ענתבי
    26/05/2010

נעה שלום רב.
    דלקות הגרון ותדירותן, מחייבות טיפול ומעקב רופא א.א.גרון.
    מן הבחינה הטיפולית קיימות 2 דרכים האחת תרופתית, דהיינו טיפול אנטביוטי ממושך ומלא, ל2-3 שבועות, ו/או טיפול חיסוני (דורביוטי). הדרך השניה היא כירורגית, לכריתת השקדים, וקוטנם של השקדים אינו מצביע על כי ערובם בתהליך הדלקתי.
    להזכירך, לא כל צמיחה של סטרפטוקוקים, מהווה דלקת !!!
    מן הסתם הייתי ממליץ להתחיל בדרך התרופתית, ואח"כ לשקול את הדרך השניה.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו