עודף רוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עודף רוק
    מורן
    07/06/2010

שלום רב
    אני אמא לילד בן שלוש שנולד עם לרינגומלציה שחלפה, ושקד שלישי במעקב שכרגע לא מצריך טיפול מיוחד ולא מפריע לו.
    מאז שאני זוכרת את בני הוא מריר ברמה של הרטבת חולצות ותמיד תראה לו רוק על הסנטר! נכון שלתקופת השיניים זה אופייני, אבל כבר יש לו את כל השיניים ממזמן. היו תקופות שזה היה לסירוגין אבל בחודשים האחרונים זה ממש הפך למטרד ובאופן קבוע אני ובעלי כל הזמן מעירים לו ומזכירים לו לבלוע את הרוק אך זה לא עוזר!!!
    פעם שאלתי את הרופא לגבי זה והוא אמר שיש איזשהו כדור שהוא לא ממליץ מכיוון שזה גורם לתופעות אחרות לא נעימות.... ואמר שזה יחלוף עם הזמן ,אך בני כבר בן שלוש וזה כבר ממש לא אסתטי!!!! וממש לא עובר ההפך רק מתגבר!!!!
    זה ממש מפריע לנו ואני בטוחה שגם לו....
    1. מה הסיבה שיכולה להיות לעודף רוק ומה אפשר לעשות נגד זה זה נורמלי???
    2.איך אפשר לטפל בבעיה כזאת?
    בתודה מראש על תשובה
    מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עודף רוק

הוספת תגובה

• ריור

ד``ר יצחק ענתבי
    08/06/2010

מורן שלום רב.
    הריור אינו מעיד על הפרשות יתר של בלוטות הרוק, ולא מדובר בעודף רוק. אלא שברוב המקרים
    מדובר בהפרעה ("עצלנות") בפעולות הבליעה.
    אכן כמו שנאמר לך בד"כ יהיה עם חלוף הזמן, שיפור בריור, ניתן כן לשפר את פעולות הבליעה ולהפחית את ההפרשות מהפה, ע"י טיפול בעזרת קלינאי/ת תקשורת, המומחים בנושא הבליעה.
    בחלק קטן מאוד של המקרים בהם אין שיפור, גם עם קלינאי/ת התקשורת, ישנה טכניקה ניתוחית
    בה מבוצעת העברה של צינורות ההפרשה מחלל הפה אל האיזור האחורי של הלוע.
    איחולי בריאות שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו