חנק בזמן האכלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חנק בזמן האכלה
    סיגל
    09/08/2010

שלום רב,
    בתי בת שלושה חודשים.בזמן האכלה, (היא אוכלת מטרנה),היא נחנקת כמעט כל ארוחה,הדבר מתבטא בשייעול.
    זה התחיל כמעט מהלידה.רופא ילדים אמר שזה לא אמור להיות ובינתיים יש צורך רק במעקב.
    בטיפת חלב האחות המליצה לי לעשות הפסקות מרובות בזמן האכלה,היא אמרה שיתכן שהילדה מתעייפת מהר מדי ולכן לא מספיקה לבלוע.
    אני עושה הפסקות בערך כל דקה,בהחלט יש שיפור מהבחינה שהיא לא נחנקת עם יותר מדי אוכל בפה.
    השיעול קורה בערך באמצע האכלה או לקראת הסוף.יש לציין שבמהלך האכלה והשינה האף שלה סתום והיא נושמת בכבדות. בנוסף היא גם מזיעה בזמן האכלה.

אני דואגת ולא יודעת איך לעזור לה,ביחוד כאשר בעוד כמה חודשים נעבור לאוכל מוצק .

אם תוכל להמליץ מה אפשר לעשות,ממה הבעיה יכולה לנבוע,למי לפנות.

תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חנק בזמן האכלה

הוספת תגובה

• שיעול וחנק באכילה.

ד``ר יצחק ענתבי
    09/08/2010

סיגל שלום רב.
    הפיתרון של האכלה איטית אשר ניתן לך, מהווה מענה ראשוני להפרעה בבליעה של בתך. והעובדה שבתחילת האכילה אין כל הפרעה מביאה להנחה שפעולות הבליעה הו מבחינת הקצב, והכמות הינם איטיים מהרגיל.
    יחד עם זאת כדאי לבדוק אנדוסקופית, תחילה ע"י א.א.גרון את המערכת העליונה, ואם יהיה צורך, היא תופנה גם לבדיקת גסטרואנטרולוג.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו