נדלקות אוזניים חוזרות+נוזלים דחוףףף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נדלקות אוזניים חוזרות+נוזלים דחוףףף
    שרית
    24/08/2010

שלום רב
    הבן שלי בן שנה ו-4 חודשים מגיל קטן(3 חודשים) הוא סובל מדלקות אוזניים חוזרות
    עשו לו ניקוזים באוזניים והמליצו על כפתורים (כמובן שלא רציתי) ולפחות פעם בחודש היה לוקח אנטיביוטיקה עד שהרופאה החליטה לתת לו את הטיפול מניעה 3 חודשים בגיל 11 חודשים לאחר הטיפול מניעה שוב חזר לו הדלקות כאשר הלכתי לבדיקת שמיעה עכשיו הקלינאית אמרה לי ש-80% יש לו ירידה בשמיעה היא לא יכולה להגיד בוודאות מכיוון שהילד היה בחוסר ריכוז
    האם יש סיבה לדאגה?
    שמעתי על הנרות הופי האם זה עוזר?
    רציתי לציין שהוא אומר מילים בערך 10
    בבקשה אני מאוד מודאגת.........

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקות אוזניים חוזרות.

ד``ר יצחק ענתבי
    26/08/2010

שרית שלום רב.
    דלקות אוזניים חוזרות בגיל זה מצריכות טיפול תחילה לטיפול במצב החריף, ורק אח"כ יש צורך
    בטיפול למניעת הישנותם.
    טיפולים אנטיביוטיים אינם מומלצים לאורך זמן, ויש לבדוק את הגורמים האפשריים להפרעה בניקוז
    הנוזלים מהאוזן התיכונה.
    איני מוציא מכלל אפשרות ניתוח שיכלול את כריתת השקד השלישי והכנסת כפתורים. יתרונות
    הניתוח גוברים על החסרונות, ולכן אין לשלול זאת באופן קטגורי, "כמובן שלא רציתי"...
    אם מצב השמיעה אינו ברור ביגלל חוסר שיתוף פעולה, או ריכוז, יש לבצע בדיקת BERA.
    את נרות ההופי אני מכיר ומנסיוני עם נבדקים רבים טיפול זה לא היה יעיל, ובחלק מהמקרים גם
    ניגרם נזק.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו