ניתוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח
    ילד
    25/10/2010

שלום, בני בן השלוש סובל משקד שלישי מוגדל (נראה בצילום) ושקד שמאלי מוגדל ואסמטרי בנוסף היתה ירידה בשמיעה (30 דציבל) והתפתחות שפה לא בקצב המתאים לכן הרופא אמר שיש צורך בניתוח לאחר שקבעתי תאריך לניתוח התייעצתי עם מומחה נוסף ששלח אותי שוב לבדיקת שמיעה, השבוע נגשתי לבדיקת ואמרו לי שיש שיפור בשמיעה (20 דציבל) ולכן הרופא המומחה המליץ לא לנתח עכשיו, לא יודעת מה להחליט? מצד אחד אני מרגישה שיש צורך לגמור עם העניין מצד שני כמובן שאני לא ששה להכניס ילד בן 3 להרדמה כללית.
    אשמח לתגובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח

הוספת תגובה

• ניתוח - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    25/10/2010

שלום רב.
    המושג "ילד סובל משקד שלישי" יכול לבטא מצב בו יש דלקות אוזניים מרובות, דלקות גרון
    רבות, נזלות ממושכות, ליקוי שמיעה ועוד....
    את כריתת השקד השלישי מבצעים כדי לעזור לבעיות אלו, (לכולם או לחלקם).
    במידה ובנך סובל "רק" מליקוי בשמיעה ביגלל השקד השלישי והליקוי בשמיעה אינו חמור, אני בהחלט מסכים עם מי שאמר שכדאי לא לנתח עכשיו, (לאור תוצאת בדיקת השמיעה האחרונה). לדעתי יהיה צורך לבצע שוב בדיקת שמיעה בעונת החורף, ואז לראות את מצב השמיעה ולהחליט.
    אבל..... אם חוץ מההפרעה בשמיעה יש אחת מהבעיות האחרות שרשמתי, או שיש איחור
    בהתפתחות השפה והדיבור, אזי הניתוח הוא הפתרון.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח

ילד
    26/10/2010

תודה רבה על התשובה המהירה,
    יש איחור בהתפתחות השפה,
    אין דלקות אוזנים בתדירות גבוהה ,אך יש נוזלים באוזן באופן קבוע
    בנוסף יש שקד אסמטרי מוגדל שבדר"כ לא משפיע אך בזמן מאמץ או הצטננות קלה יש קשי נשימה.
    ושוב האם לעשות את הניתוח :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    26/10/2010

שלום רב.
    בתשובה מאתמול הוזכר שאם יש פיגור בהתפתחות השפה, כדאי לבצע את הניתוח, לכריתת השקד השלישי.
    תשובתי היא כן לניתוח, (שקד שלישי), ומעקב על האסימטריה בשקדים הפלטינים.
    בהצלחה, ובריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו