שקדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקדים
    תמי
    07/12/2010

שלום
    אני גרה בחו"ל ושמתי לב שהבן שלי בן ה 3 וחצי לא שומע טוב בהתחלה פחדתי כי יש לנו במשפחה של בעלי כאלה עם בעיות שמיעה והתברר שאצל הבן לי זה כתוצאה משקדים גדולים כי יש לו הצטברות נוזלים אם יש כזה דבר כי אני מתרגמת את זה מגרמנית השאלה שלי היא כזאת האם זה ניתוח מסוכן? והתור שקיבלתי הוא לעוד 5 וחצי חודשים האם אני צריכה ללכת למישהו אחר ולעשות את זה יותר מהר? כי הבנתי שזה יכול להחריף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקדים

הוספת תגובה

• שקדים

תמי
    07/12/2010

שכחתי להוסיף שהניתוח הוא הקטנת שקדים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקדים - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    09/12/2010

תמי שלום רב.
    השקדים המוגדלים בד"כ אינם גורמים להפרעה בניקוז ההפרשות מהאוזן התיכונה, אלא אם התכוונת שהשקד השלישי המוגדל ( כמו שכתבת את מתרגמת את הנאמר לך מגרמנית).
    כדאי להבהיר את המצב, יש 3 שקדים (להוציא את החלק האחורי של הלשון): השניים מימין ומשמאל הנראים בפתיחת הפה, (שקדים פלטינים), והשקד השלישי - אדנאויד,
    הנמצא בחלק העליון של הלוע, ורק הוא יכול להפריע בניקוז הנוזלים והאוזניים, ולירידה בשמיעה.
    במקרה זה, יש לבצע צילום לבדוק את גודלו, ואת התוצאות הקליניות אותם הוא גורם, ואז להחליט על הצורך בניתוח, וחשוב לדעת את מה לנתח!
    לאור ההיסטוריה במשפחה של בן-זוגך, כדאי לבצע בירור מקיף של מצב השמיעה, ואם יש ליקוי שמיעה יש לבדוק את סוג הליקוי, והגורם לו.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו