שאלה לגבי נזלת ופוליפ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי נזלת ופוליפ
    נטע
    21/12/2010

שלום ד"ר,
    ביתי בת 1.3. מאז שהיא הלכה לגן (בערך חודשיים) היא היתה חולה כבר כמה פעמים. בפעם האחרונה היא היתה עם נזלת ושיעול יותר מידי זמן. הלכנו לאאג. הוא בדק אותה וראה שיש לה הצטברות נוזלים (אם הבנתי נכון) - שאב אותם (זה היה בצבע צהוב-ירקרק) ופתח פקק באוזן אחת. בנוסף הוא אמר שגודל אצלה באוזן אחת פוליפ ונתן לנו הפניה לבדיקת שמיעה ורנטגן. ובינתיים אמר לעשות שתיפות עם מי מלח.
    כל זה היה כל כל מהר שלא הספקתי לעכל את זה ולא לשאול שום דבר. אז בבקשה אם תוכל להבהיר לי כמה דברים:
    1. מה זה פוליפ באוזן ומה סיכויים שזה יעבור לבד בלי ניתוח?
    2. אם אחרי שרופא שאב נוזלים (מוגלה) היא עדיין מנוזלת - מה זה אומר? צריכים עוד פעם לשאוב?
    3. כל פעם שהיא היתה חולה היינו אצל רופאת משפחה וכל פעם בדקו לה אוזניים ואף פעם היא לא אמרה לנו שיש פוליפ או נוזלים. רופא רגיל לא יכול לראות דברים האלה?
    4. אף פעם לא היתה לה דלקת אוזניים (לפי רופאת משפחה)- אז למה נוזלים מצטברים ולמה הגענו למצב של שאיבה?
    5. אה אם יש מצב שנגיע לניתוח "כפתורים"?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי נזלת ופוליפ

הוספת תגובה

• שאלה לגבי נזלת ופוליפ - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    21/12/2010

נטליה שלום רב.
    אני משוכנע שהרופא דיבר אתך על פוליפ באף (לוע האף), ולא באוזניים, את השאיבה הוא ביצע באף, זאת על פי החלק השני של מכתבך, בשאלה מספר 2 !ו
    הנזלות שנישאבו אם לא טופלו או לא הוסר הגורם להם (פוליפים)- יחזרו שוב.
    נדיר שבאוזן ללא דלקות אוזניים ברקע, ובגיל זה, יהיה פוליפ.
    לגבי שאלה מספר 5 ניתוח כפתורים נעשה בעיקר בשני מצבים: במקרים בהם יש ליקוי שמיעה משמעותי, או במקרים של דלקות אוזניים חוזרות ואשר טיפול אחר לא מונע אותן.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך

נטע
    22/12/2010

בוקר טוב ד"ר
    סליחה על שאלה חוזרת אבל אני בטוחה ששאיבה נעשתה דרך אוזניים וגם באוזן אחד היה פקק והרופא אמר שיש פוליפ באוזן שיכול להפריע בשמיעה בעקבוד זה קיבלנו הפניה לבדיקת שמיעה ורנטגן. אז עד כמה זה רציני? ואיך רופאת ילדים לא ראתה את הבעייה כל פעם שבדקה אוזניים\אף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    22/12/2010

נטליה שלום רב.
    לאור סיפור המימצאים באוזניים, ועוד לפני ההפניה וביצוע בדיקת השמיעה, וצילום הרנטגן, אני ממליץ לפנות למומחה א.א.גרון לבירור המימצאים.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו