כריתת שקדים, פוליפים ודלקת אוזניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כריתת שקדים, פוליפים ודלקת אוזניים
    דיאנה
    02/01/2011

שלום,
    אני אמא לבן בן שנתיים. מספטמבר התחיל ללכת לגן ילדים ואז התחילו הבעיות שלנו: דלקת אוזניים חוזרת פעם שלישית, יש נוזל באוזניים. רופא ילדים שלנו הפנה אותנו לא.א.ג. הוא נתן לנו הפניות לצילום רנטגן, מעבדת שינה, ושמיעה. רנטגן הראה שפוליפים חוסמים הכל, אין דרך לאוויר. שקדים מוגדלים, כמעט מתנשקים. בבדיקת שינה היו לנו 5 עצירות נשימה מלאות במשך שעה. בדיקת שמיעה הראה שהוא שומע טוב, יש ירידה קטנה אבל זה עקב נוחכות נוזלים באוזניים. לפי המלצתו של א.א.ג. צריך להוציא שקדים, פוליפים ולעשות חור באוזן תיכונית על מנת שנוזלים יצאו ולשים שם כפתורים. אני לא יודעת מה לעשות, אני יותר נוטה להוציא פוליפים ולראות אולי זה יפתור הכל: יתחיל לנשום דרך האף, לא יהיו עצירות נשימה, נוזלים מאוזניים יעלמו, כי כבר לא יהיה לחץ מצד הפוליפים. מצד שני אם הסרת פוליפים לא יעזור אז נצטרך לעשות עוד פעם ניתוח, עוד פעם הרדמה ככלית. שמעתי גם, שיש פתרון אלטרנטיבי לכריתת שקדים: הסרתם חלקית ע"י לייזר. מה דעתכם?
    תודה מראש,
    דיאנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כריתת שקדים, פוליפים ודלקת אוזניים - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    02/01/2011

דיאנה שלום רב.
    בהסתייגות מה, מבלי לדעת את התוצאות המדויקות של בדיקת השינה, ובהסתמך על מכתבך, אני אכן מסכים שבמקרה זה כריתה של השקדים אינה הכרחית.
    כך גם בנושא הכנסת כפתורים לאוזניים, כי אין ילד שאין לו נוזלים באוזניים, ויש רק שני גורמים שמשפיעים על ההחלטה על כפתורים, האחד: ליקוי שמיעה רציני וממושך, והשני דלקות אוזניים חוזרות, כאשר טיפול תרופתי (לא רק אנטיביוטי), אינו מועיל.
    מאחר ואף לא אחד מקריטריונים אלה אינו קיים אין צורך גם בכפתורים.
    אכן את צודקת במחשבתך ושיקולך, שכריתת השקד השלישי בלבד יכולה, ואפילו ב %
    גבוה, לתת מענה למרבית הבעיות שבדרכי הנשימה העליונות.
    המחשבה שמא ניצטרך הרדמה נוספת, אותה העלית במכתבך קיימת אך אינה גבוהה, ולדעתי היא עדיפה מהרחבה משמעותית של הניתוח, (וההרדמה), ומכריתה מיותרת של איברים חיוניים בגיל זה.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו