הצרות בנחיר לתינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצרות בנחיר לתינוק
    נעמי
    13/02/2011

אני אמא לתינוק בן 7 שבועות שהתגלתה אצלו הצרות או חסימה באחד מהנחיריים והדבר מקשה עליו לנשום ולכן הוא מחרחר ואף משתעל ומאתמול קשה לו לינוק וכל מס' שניות הוא מפסיק את ההנקה על מנת לקחת אויר. בהתייעצות עם רופא אא"ג נאמר לי שעליו לעבור ניתוח להרחבה או פתיחה של החסימה. האם הדבר שכיח, מסוכן? ובאיזה שלב בחיים כדאי לבצע ניתוח שכזה ? מה הפרוצדורה הניתוחית במקרה שכזה והאם חייבים לבצע ניתוח?
    ייעצו לי לחשוף אותו כשעה ביום לאורי הפתוח והדבר יכול לפתוח לו את החסימה האם נכון ?
    אני מאוד מודאגת אודה לתשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצרות בנחיר לתינוק

הוספת תגובה

• הצרות בנחיר לתינוק - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    13/02/2011

נמי שלום רב.
    ההפרעה הנשימתית וההיצרות ניגרמים בגיל זה, ברוב המקרים, מחסימה מלאה או חלקית באיזור האחורי של הנחיר, (האיזור הכואנלי).
    את הסיבה להפרעה יש לבדוק ע"י בדיקה אנדוסקופית של האף, ולהחליט -לאחר שנילקחים בחשבון הסימפטומים, ההפרעה והגדילה של בנך, אם להתערב כירורגית או להמתין.
    איחולי בריאות שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצרות בנחיר לתינוק

נעמי
    15/02/2011

בוקר טוב
    תודה על התייחסותך לשאלתי, האם יש אפשרות שבמידה וקיימת הצרות חלקית היא תפתח מאליה עם הגדילה, או שבכל זאת יש לבצע ניתוח? ובאיזה גיל עדיף לבצעו ? האם כדאי להמתין מעט שיגדל ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצרות בנחיר לתינוק - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    15/02/2011

נעמי שלום רב.
    1, כדאי לבדוק, הבדיקה אינה קשה או מסובכת.
    2, אין אפשרות לדעת איך תיתפתח ההיצרות (במידה וקיימת).
    3, גיל הניתוח תלוי בהפרעה והסימפטומים של הילד, אם אורח חייו רגיל, ניתן להמתין.
    לאור כל אלה נהיה הרבה יותר חכמים רק לאחר הבדיקה.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו