מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סטרפטוקוקוס נשאות סבילה ודלקות חוזרנדב16/02/2011
שלום,
יש לנו שני ילדים 6 ו3.
לפני כחודש שניהם היו עם דלקת גרון ובמשטח (ביתי) נתגלה סטרפטוקוקוס A.
באותו סבב גם לשנינו ההורים היה סטרפטוקוקוס A (על פי בדיקה ביתית) כולל חום 39 וכולנו הורים + ילדים קיבלנו רפאפן/מוקסיביט ל10 ימים.
לאחר כשבוע מסוף האנטיביוטיקה, התלננו הילדים על כאב גרון, היה להם חום נמוך 38.5 / 37.5 ושוב בבדיקה (הפעם במעבדה של מכבי) נתגלה סטרפטוקוקוס A לאחד הילדים ולשני בבדיקה ביתית סטרפטוקוקוס A.
רופא הילדים אמר שהסטרפטוקוקוס פיתח עמידות למוקסיפן ולכן הפעם נתן להם אוגמינטין ל7 ימים.
כרגע הם מקבלים אנטיביוטיקה כבר יומים והחום נפסק.
לי (האב) אין חום אך ישנו כאב גרון קל, בבדיקה נתגלה אצלי סטרפטוקוקוס A ואצל אשתי לא נתגלה.
ההשערה היא שאני נשא פאסיבי של סטרפטוקוקוס A (למרות שאני מרגיש כאב גרון קל, לא יודע מה זה אומר על הפאסיביות) והמליצו לי לקבל זריקה של פניצילין בנטזין.
1. לפי מה שקראתי אין עמידות למוקסיפן לסטרפטוקוקוס A - מדוע הם קיבלו אוגמנטין והאם זה מכסה גם את סטרפטוקוקוס ? האם להחליף ?
2. האם האבחון שלי שנשא סביל של סטרפטוקוקוס A נכון ?
3. האם זו הסיבה להדבקה החוזרת של הילדים ?
3. מה הטיפול במצב כזה ?
תודה,
נדב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפטוקוקוס נשאות סבילה ודלקות חוזר - תגובה
ד``ר יהושע דנינו16/02/2011שלום נדב,
תשובות לשאלותיך
1. כאשר אין תגובה לאנטיביוטיקה אחת לאחרת רחבת טווח שמכסה גם חיידקים אחרים. לכן, לא להחליף את האנטיביוטיקה-אוגמנטין.
2. אבחון של נשא מתקבל רק כאשר נלקח משטח בזמן שהאדם מרגיש טוב או אינו חולה, והתשובה של המשטח חיובית.
3+3 לא.ההדבקה יכולה להיות ממקורות שונים והטיפול צריך להיות לא לפי המשטחים אלא לפי הבדיקה הקלינית של הרופא.
כל טוב ותהיו בריאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)