ניתוח שקדים?????

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח שקדים?????
    חלי וקרט
    18/02/2011

שלום,
    ביתי בת שנה ו-10 חודשים. נבדקה ע"י רופא אאג, הבחין כי השקדים מוגדלים ועל כן המליץ על ניתוח שקדים והוצאת שקד שלישי "כי כנראה יש לה שקד שלישי מוגדל".
    התופעות המופיעות אצל הילדה הן: שקדי לוע מוגדלים, נחירות חזקות מאוד ולפעמים הפסקות בדרכי נשימה.
    מקריאתי בפורום זה הבנתי שבדר"כ ישנן תופעות נוספות לסימפטום השקדים המוגדלים ועל כן - אני אציין כי הילדה לא סובלת (עד כה) מדלקות גרון, נזלת חוזרת, דלקות אוזניים או כל תופעה כזו או אחרת מלבד מה שצויין לעיל.
    אני מאד רוצה למנוע סבל לקטנה, היא כבר עברה ניתוח פתיחת כיס הדמעות כאשר היתה בת שנה, וגם ניתוח זה היה בהרדמה מלאה.
    האם הכרחי ניתוח?? איך אני יודעת שזה אכן ניתוח שקדים ולא ניתוח פוליפים? אם התופעות הן "קלות" יחסית אולי אפשרלנסות טיפול אחר?
    איך בלי צילום ניתן לדעת שאכן מדובר בשקד שלישי?
    מה משך ההחלמה? האם נורופן או אקמול עוזרים לאחר הניתוח?
    כדאי לקחת את הילדה למעבדת שינה? במה בדקה זו יכולה להועיל?
    מה עושים קודם????

תודה
    חלי וקרט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח שקדים?????

הוספת תגובה

• ניתוח שקדים????? - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    18/02/2011

חלי שלום רב.
    אכן, ניתוח שקדים ביגלל היותם גדולים אינו מוצדק, ואם מדובר בהפסקות נשימה בודדות אין כל הצדקה רפואית להסירם, ולבטח לא בגיל זה של בתך.
    מבחינה מדיקו-לגאלית (רפואית חוקית), אין לנתח כל ניתוח ללא הוכחות לצורך בו.
    ובמקרה של השקד השלישי אני מסכים עם הרופא ש"ככל הניראה הוא מוגדל" אבל עם
    "ככל הניראה" אסור לגשת לניתוח, ויש צורך בבדיקה או הדמיה.
    לדעתי, על-פי מכתבך, כדאי להמתין עוד ולא להגיע לניתוח, ולצפות לשיפור בנשימתה.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח שקדים??????

חלי וקרט
    19/02/2011

ד"ר שלום,
    ראשית תודה על התגובה המהירה.

אציין כי טעיתי בגיל ביתי והיא היום בת שנתיים ועשרה חודשים, ולא שנה ועשרה חודשים כפי שציינתי קודם. אני מקווה שזה לא יישנה את תגובתך..

מה אני צריכה לעשות עכשיו? פשוט להמתין ולראות מה יקרה?
    האם יש איזשהי בדיקה שאני יכולה לבדוק את ה"שקד השלישי המוגדל"?
    מה עושים עם השקדים הנפוחים מאוד? אין תרופה לשקדים?
    אולי בכלל לקחת אותה למכון שינה?
    מה השלב הבא שאני צריכה לעשות?
    מבקשת את עזרתך לחוסר הוודאות...

ושוב תודה
    חלי וקרט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח שקדים?????? - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    19/02/2011

חלי שלום רב.
    הגיל במקרה זה, אינו משמעותי.
    מה שצריך לעשות: צילום שקד שלישי, ובדיקה במרפאה להפרעה בשינה.
    ביחס לשקדים הנפוחים, אין צורך לעשות דבר, אין תרופה להקטנתם, ולפי הסימפטומים שציינת במכתבך הראשון, אין כל צורך להסירם. (אלא אם בדיקת השינה תאמר אחרת).
    זיכרי שהשקדים לא יגדלו יותר, וככאלה הם ילוו את גדילת בתך, ובאופן יחסי (ביגלל התרחבות וגדילת הלוע), גודלם ישפיע פחות.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח שקדים???

חלי וקרט
    19/02/2011

ד"ר שבת שלום
    את הצילום לשקד שלישי והפניה למכון שינה -עליי לפנות לרופא משפחה או לבקש מא.א.ג?
    האם השקדים המוגדלים מפריעים לדיבור תקין? שהרי היום היא אינו מבטאת אותיות גרוניות.

ושוב תודה,
    חלי וקרט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח שקדים??? - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    19/02/2011

חלי שבת שלום.
    יש לבקש מרופא א.א.גרון הפניה לשתי הבדיקות, ואם השקדים הנפוחים מפריעים בהיגוי, דבר שבד"כ לא קורה, ואם כן, זה זמני, וניתן לטפול ע"י קלינאי תקשורת,
    איחולי בריאת שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח שקדים ?????

חלי וקרט
    19/02/2011

ד"ר,
    ועוד משהו...
    הרי היא נוחרת כי היא נושמת מהפה. היא גם מדברת כאילו האף שלה סתום, כלומר, "מדברת מהאף". הייתי מבינה את זה אם היתה לה נזלת, אבל אין לה.
    יכול להיות שהשקדים שלה מוגדלים כי נושמת מהפה בגלל שמפריע לה משהו באף?
    מכון שינה יעלה על הבעיה?

הרגעת אותי- כי דברים מתחילים להתבהר קצת,
    חלי וקרט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו