דלקות גרון חוזרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקות גרון חוזרות
    עינב
    24/02/2011

שלום,

אשמח לעצה איך לתקוף את הבעיה.

מאז שילדתי לפי 7 חודשים היה לי דלקות/כאבי גרון כל חודש וחצי: כ 5 פעמים ב 7 חודשים האחרונים (בלי חום חוץ מפעם אחת)
    בפעמים הראשונות לא הלכתי לרופא, כי לא הייתי מודעת לסיכון הסטרפטוקוקוס.
    לפני כחודשיים היה לי שוב כאב גרון עם חום שהגיע יומיים אח"כ, אז כבר החלטתי ללכת לרופא. אבל עד שלקחתי תור אליו והיה פנוי יצא שזה היה יום שישי. הוא רק נתן לי הפניה לעשות משטח ביום ראשון ובהתאם לתוצאות לחזור אליו או לא לאנטיביוטיקה.
    ביום ראשון כבר לא כאב לי הגרון, והמשטח יצא שלילי
    1. האם יכול להיות שלנשא סטרפטוקוקוס יצא שלילי במשטח גרון?

אחרי כחודש ילדי בן השנתיים חלה עם חום. בלי תסמינים חום מגרון קצת אדום לדברי הרופאה. היא עשתה משטח ויצא חיובי והורתה לתת לו אנטיביוטיקה למרות שהוא היה כבר בסדר גמור. (עברו 3 ימים עד לתשובות בגלל שבת באמצע). כמובן נתתי לו את האנטיביוטיקה. מוקסיפן ד"א.

מאז שוב כאב לי הגרון בתחילת השבוע (בלי חום). על היום הראשון הלכתי לרופא. הוא עשה משטח. יצא חיובי והתחלתי לקחת אנטיביוטיקה ביום רביעי.

יש לציין שבעלי גם סובל מתדירות די גבוה לדעתי מכאבי גרון עם חולשה כללית בחודשים האחרונים (אולי אפילו חום, אבל הוא לא מודד). אבל הוא לא אוהב להיות חולה, ללכת לרופאים ולקחת תרופות ומתנהג כאילו עוד רגע הוא בסדר, ולכן אני לא ממש יודעת את התדירות המדוייקת.

השבוע כמו לי, גם לו כאב הגרון לאיזה יומיים והרכחתי אותו ללכת לרופא לעשות משטח. עד שהיה תור פנוי כבר לא כאב לו הגרון יום. למרות זאת בדיקה מהירה אצל הרופא יצאה חיובית והרופא נתן לו אנטיביוטיקה (כמו שלי - פניצילין - פן רפא וי 500, רק במינון נמוך יותר משום מה)

2. אני מרגישה שכל המשפחה שוב ושוב נדבקת וחולה בדלקת גרון ולא יודעת איך לצאת מזה. האם האנטיביוטיקה אני/בעלי נשאים האנטיביוטיקה שקיבלנו תחסל את זה.
    בבקשה תעזרו!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקות גרון חוזרות

הוספת תגובה

• דלקות גרון חוזרות - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    27/02/2011

שלום עינב
    1.גם משטח אצל נשא,כמו גם אצל חולה, יכול לצאת שלילי אם לא נוגעים עם המטוש בנקודות המתאימות בשקדים שבהם יש חידקים.
    2.הטיפול בדלקת שקדים לא נעשה לפי המשטח,(יכול להיות שלילי גם בזמן מחלה)אלא לפי הבדיקה הקלינית של הרופא,הכוללת את תולדות המחלה,ובדיקה של החולה ובדיקות עזר במידת הצורך.דלקות חוזרות דורשות טיפול מונע לעיתים.
    לכן ממליץ לפנות למומחה א.א.ג שיבדוק יאבחן וימליץ על טיפול מתאים.
    כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו