בן חודשיים- עם נשימה מחרחרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן חודשיים- עם נשימה מחרחרת
    ש.
    28/02/2011

שלום רב, בני ניצן בן חודשיים ושבועיים- מאז לידתו סובל מנשימה מחרחרת, נשימתו דרך האף נשמעת רוב הזמן כמו "טרקטור"- כאילו אפו סתום וגדוש בנזלת- אך אין נזלת כלל וכלל. פניתי לרופא ילדים ששמע זאת ושלח אותנו לא.א.ג דחוף. א.א.ג בקהילה אמר שאולי מדובר בבצקת בריריות שחולפת עם הזמן\עם הגיל ושלח אונו לבדיקת א.א.ג בשניידר- שם עשו לו בדיקה עם צינורית דרך האף והרופא אמר שאין לו בעיה מיוחדת הסביר לי משהו שקשור לשחיקת סחוס (??) שהבעיה תעבור עם הגיל ובמכתב ציין אבחנה בלבד: stridor, שלפי מה שידוע לי מדובר בכלל במחלה בה יש שיעול נבחני, חום וכו'. כל מי ששומע את ניצן ישר שואל אותי לגבי הנשימה הזו, לאף אחד זה לא נשמע נורמלי, ניצן נחנק כל הזמן באכילה, הוא יונק ואני נותנת לו תוספת בקבוק ומאוד קשה לו להתמודד עם הבקבוק בגלל הנשימה החסומה שלו, הוא אוכל מנת קטנות של 60 מ"ל בכל פעם, לא ניכר שום שיפור עם הגיל... אשמח לחוות דעתך- מה זה עוד יכול להיות? האם באמצעות הבדיקה שבוצעה בשניידר ניתן לראות איזו היצרות מבנית שעלולה לגרום לתופעה הזו? בתודה רבה מראש, שמרית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן חודשיים- עם נשימה מחרחרת - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    02/03/2011

שמרית שלום רב.
    בהסתמך על הבדיקה ב"שניידר", ההפרעה הנחירות והמאמץ הנשימתי, מקורם בהיצרות בדרכי הנשימה התחתונות, (בד"כ בקנה וברונכים), שם יש טבעות סחוסיות, אשר אמורות לשמור על צינור נשימה פתוח. במקרה של בנך טבעות אלו טרם הבשילו ועל-כן בשעת שאיפה נוצר טמת בצינור זה, המקשה על הנשימה.
    זה בהחלט נכון שיש להמתין בסבלנות (ואני מבין את הדאגה), עד לבשלות הטבעות הסחוסיות.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ש.
    02/03/2011

תודה רבה על תשובתך המפורטת. חבל שבבית החולים לא קיבלתי מהרופא מענה כמו שלך... הם ההיצרות הזו אינה מסוכנת? \ עלולה לגרום לקוצר נשימה? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי זה אמור לחלוף

מוני
    07/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו