מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן חודשיים- עם נשימה מחרחרתש.28/02/2011
שלום רב, בני ניצן בן חודשיים ושבועיים- מאז לידתו סובל מנשימה מחרחרת, נשימתו דרך האף נשמעת רוב הזמן כמו "טרקטור"- כאילו אפו סתום וגדוש בנזלת- אך אין נזלת כלל וכלל. פניתי לרופא ילדים ששמע זאת ושלח אותנו לא.א.ג דחוף. א.א.ג בקהילה אמר שאולי מדובר בבצקת בריריות שחולפת עם הזמן\עם הגיל ושלח אונו לבדיקת א.א.ג בשניידר- שם עשו לו בדיקה עם צינורית דרך האף והרופא אמר שאין לו בעיה מיוחדת הסביר לי משהו שקשור לשחיקת סחוס (??) שהבעיה תעבור עם הגיל ובמכתב ציין אבחנה בלבד: stridor, שלפי מה שידוע לי מדובר בכלל במחלה בה יש שיעול נבחני, חום וכו'. כל מי ששומע את ניצן ישר שואל אותי לגבי הנשימה הזו, לאף אחד זה לא נשמע נורמלי, ניצן נחנק כל הזמן באכילה, הוא יונק ואני נותנת לו תוספת בקבוק ומאוד קשה לו להתמודד עם הבקבוק בגלל הנשימה החסומה שלו, הוא אוכל מנת קטנות של 60 מ"ל בכל פעם, לא ניכר שום שיפור עם הגיל... אשמח לחוות דעתך- מה זה עוד יכול להיות? האם באמצעות הבדיקה שבוצעה בשניידר ניתן לראות איזו היצרות מבנית שעלולה לגרום לתופעה הזו? בתודה רבה מראש, שמרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן חודשיים- עם נשימה מחרחרת - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי02/03/2011שמרית שלום רב.
בהסתמך על הבדיקה ב"שניידר", ההפרעה הנחירות והמאמץ הנשימתי, מקורם בהיצרות בדרכי הנשימה התחתונות, (בד"כ בקנה וברונכים), שם יש טבעות סחוסיות, אשר אמורות לשמור על צינור נשימה פתוח. במקרה של בנך טבעות אלו טרם הבשילו ועל-כן בשעת שאיפה נוצר טמת בצינור זה, המקשה על הנשימה.
זה בהחלט נכון שיש להמתין בסבלנות (ואני מבין את הדאגה), עד לבשלות הטבעות הסחוסיות.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ש.02/03/2011תודה רבה על תשובתך המפורטת. חבל שבבית החולים לא קיבלתי מהרופא מענה כמו שלך... הם ההיצרות הזו אינה מסוכנת? \ עלולה לגרום לקוצר נשימה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי זה אמור לחלוף
מוני07/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)