כונכיות או שקד שלישי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כונכיות או שקד שלישי
    ליאת
    14/03/2011

בני בן 4 לפני חודש ההינו אצל הרופא א.א.ג בעקבות נחירות והפסקות נשימה
    הרופא בדק אותו בסיב אופטי באף והחליט על ניתוח שקד שלישי
    השקדים לטענתו גדולים אך לא נושקים והוא מעדיף לחכות איתם
    לאחר כמה ימים בני הצטנן מאוד שמנו לו טיפות אף אוטריוון ילדים והוא נשם כל הלילה בשקט ללא נחירות
    חברה שלי שהיא אחות במיקצועה אמרה לי לברר אולי הוא סובל מכונכיות מוגדלות ולא משקד שלישי..אחרת איך אפשר להסביר את ההטבה הניכרת משימוש בטיפות אוטריווין
    מה דעתך
    האם יכול להיות שאונם יש לו שקד שלישי כפי שהרופא ראה אבל לא זה מה שמפריע לו לנשום טוב בלילה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כונכיות או שקד שלישי

הוספת תגובה

• כונכיות או שקד שלישי - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    14/03/2011

ליאת שלום רב.
    אין לכונכות התחתונות ולגודש בהן כל השפעה על הפסקות הנשימה בשינה, ובהחלט יש להן השפעה על הנשימה הרעשנית בשינה.
    מאחר ובנך ניבדק אנדוסקופית ע"י הרופא, ובבדיקה לא צויין הגודש, אני מניח שהוא היה זמני בלבד.
    מדברייך אני מבין שגם יש החלטה שלא לנתח את השקדים, וככל הנראה ביגלל שמצב הפסקות הנשימה אינו חמור.
    מנסיוני עדיפה הדמייה של השקד השלישי, ולא בדיקה אנדוסקופית, כבדיקה אבחנתית לצורך בכריתת השקד השלישי, זאת בנוסף לסימפטומים הנילוים.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני

אמא
    14/03/2011

מה זה הדמיה?
    עשינו לו גם צילום רנטגן
    זה לא מספיק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו

אמא
    14/03/2011

דברתי עם המנתח והוא אמר שלשקד שלישי יש השפעה גם על מצב הכונכיות
    בגלל ריבוי הנזלת שהוא "מייצר"
    ובד"כ לאחר ניתוח שקד שלישי יש הקטנה של הכונכיות
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו