מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקת אולטראסאונדאבא27/04/2011
אני מודה לך על תשובתך הקודמת.
אני מבקש להזכיר את ההודעה הקודמת שהעברתי:
"לבן שלי, בחודש הבא בן שנתיים, צמחה גרוגרת בגרון. על פי הידוע לי, גרוגרת צומחת רק לבנים בגיל ההתבגרות. האם זה נורמאלי? האם צריך לפנות לרופא? תודה".
בהמשך לתשובתך, רצנו לרופא משפחה, אשר הפנה לבדיקת אולטראסאונד צוואר + בלוטות לימפה.
אלה התוצאות:
אונה ימנית - בגודל ומרקם תקינים.
אונה שמאלית - בגודל ומרקם תקינים.
איסטמוס תקין.
בלוטות לימפה - מספר קשריות לימפה מוגדלות בצוואר דו"צ: מימין עד 1.8 ס"מ. משמאל עד 1.7 ס"מ. הקשריות במראה סונוגרפי תקין. עם זרימת דם תקינה.
בחלק התת-לסתי מימין - תהליך בעל הדדיות מעורבת בגודל 0.8*1 ס"מ. ממצא יכול להתאים לטירוגלוסל-ציטס.
התוצאות האלה מלחיצות אותנו מאוד. האם תוכל בבקשה להסביר את תוצאות הבדיקה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת אולטראסאונד - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי28/04/2011אבא שלום רב.
נמתין עד לקבלת תשובת הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אבא28/04/2011דוקטור שלום,
תודה על תשובתך.
תוצאות התשובה (של האולטראסאונד) התקבלו - והן מופיעות בשאלה שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת אולטראסאונד - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי28/04/2011אבא שלום רב.
אכן הצדק אתך, לא עיינתי במכתבך עד סופו.
המימצא הקיים היכול להתאים לציסטה טירוגלוסית, מסביר את הנפיחות המתוארת במכתבך הראשון.
הציסטה בה מדובר היא שארית אמבריונאלית (עוברית), כאשר המקור הראשוני של בלוטת התריס הוא בבסיס הלשון ועם התפתחות העובר, בלוטה זו "מחליקה" דרך צינור טירוגלוסי אל מקומה הסופי בתחתית הצוואר.
צינור "מוביל" זה לאחר הלידה בד"כ מיתנוון, ובמקרים אחדים לא! זיהום בצינור יכול לגרום
לאותה נפיחות בצוואר הקידמי.
לרוב, כדאי לנתח ולהסיר את הצינור, כי התהליך של זיהום ונפיחות יכולים לחזור על עצמם.
איחולי בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)