מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח שקדים+פולייעלה28/04/2011
שלום רב,
אתמול היינו אצל רופא א.א.ג של בנינו שמטפל בו מגיל 9 חודשים.
הילד עבר בגיל שנה+5 חודשים ניתוח פוליפים שחזרו וגדלו כעבור חצי שנה.(הרופא העריך שיגדלו בחזרה).
בכל אופן הוזמנו לניתוח שקדים+פוליפ+כפתורים. כדרך אגב שאלתי על הסיכונים שבניתוח והרופא לא חסך ופרט את כל מכלול הסיכונים שבניתוח.
הייתי רוצה לדעת עד כמה הניתוח הזה באמת קשה ומסוכן לבן 3. אני ממש חוששת לנתחו אם מרחפת מעלינו סכנה. אני נקרעת בין הרצון לעזור לילד, לעזור לו לנשום, לישון,לדבר ולשמוע טוב יותר אך לא רוצה להכניסו לניתוח מסוכן או לסדרת של 10 ימים מסוכנים לא פחות לאחריו.
אשמח לשמוע את דעתך המקצועית בעניין הסיכונים שבניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד דבר...
יעלה29/04/2011אני שאלתי את הרופא שעומד לנתח אותו האם הוא מנתח עם סכין או בלייזר. הוא אמר שהוא מעמין בשיטת הסכין. שאלתי מה ההבדל בין הסכין לליזר (ההבדל המשמעותי) אמר-אם הבנתי נכון- כי בלייזר אין הסרה מלאה של השקדים ויש הטוענים שבגלל שהם בעצם בלוטות לימפה עדיף וכדאי להשאיר בכל זאת חלק מהם לצורך הגנה על הגוף.
מה שעתך? ניתוח בסכין או בלייזר? כרגע השקדים שלו כמעט ונושקים אחד לשני אך עדיין לא.
תודה רבה ושבת שלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר... - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי30/04/2011יעלה שלום רב.
כדאי לזכור שניתוח כל שיהיה, מטרתו לשפר את מצב המנותח, ובשיקולים של הניתוח, מול הסיכונים שבו, מונחים על כף המוזניים אלה מול אלו, והחלטת הרופא ניקבעת על פי-כך.
יש לציין שהסיבוכים מניתוח זה הינם ב % נמוך מאוד, ואני מודע לכך שאצל מי שהדבר קורה, זה 100%!!!
כדאי לסמוך על השיקול הרפואי, ואם את מטילה ספק, (ולו הקל ביותר), כדאי לקבל חוות דעת רופא מומחה נוסף.
אכן לשקדים תפקיד חשוב, (ד"א גם זה נילקח בחשבון בשיקול ההמלצה לניתוח), אלא שבהסרתם "ההגנה" אינה ניפגעת משמעותית ביגלל הימצאות שקד גדול נוסף והוא בסיס הלשון, אשר ממשיך לבצע את תפקידו נאמנה.
השיטה הניתוחית המומלצת, היא זו שבה חושב ויודע, הרופא המנתח.
איחולי הצלחה ובריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בעקבות מה שכתבת
יעלה30/04/2011ד"ר תודה על המענה במרגיע במידת מה...
כתבת "יש לציין שהסיבוכים מניתוח זה הינם ב % נמוך מאוד, ואני מודע לכך שאצל מי שהדבר קורה, זה 100%!!! "
מה 100% ההצלחה?
תודה על תשובתך,
שבוע טוב ומבורך
יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בעקבות מה שכתבת - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי01/05/2011יעלה שלום רב.
אכן מדובר בסיכון נמוך, אלא שבהמשך המשפט כתבתי שאם חלילה יש סיבוך אצל מי מהמנותחים, הסטטיסטיקה לא מעניינת אותו, כי הסיבוך המופיע אצלו מהווה כבר 100%, ולא ה % הנמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי,ניתוח בליזר מפחית את הסיכון?
יעלה01/05/2011ד"ר,
האם ניתוח בלייזר מפחית את הסיכון שבניתוח?
מכל מה שקראתי באינטרנט הבנתי שהסיכון הוא בעיקר בימים שלאחר הניתוח שלא יהיה דימום וכו...האם כך הדבר?
בניתוח ליזר הבנתי שכמעט ואין דימום לאחר הניתוח.
אבל היום התקשרתי למספר מרפאות ורובם אם לא כולן אמרו שהרופא מנתח "עם סכין" ולא בלייזר מכוון ששיטה זו בסופו של דבר פחות יעילה.
אני מפוחדת ומבולבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)