פורום אף אוזן גרון ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח הסרת שקדים לילדה בת 3
    שרון
    20/03/2017

שלום ד"ר,
    הבת שלי בת 3 וחודשיים עברה לפני 5 ימים ניתוח להסרת שקדים ושקד שלישי, הניתוח עבר בהצלחה הילדה שותה אוכלת מה שיכולה , אך עדיין מלאה בליחות שגורמות לה לכאב בגרון ועדיין מאוד מנוזלת, בנוסף יש לה ריח רע מאוד מהפה.
    שאלתי היא האם ניתן להביא תרופה נגד ליחות ונזלת "ברונכלט"? האם הריח הרע מהפה עובר ?ניתן לעשות עם זה משהו?

לתשובתך אודה.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מצב לאחר ניתוח שקדים.

ד``ר יצחק ענתבי
    21/03/2017

שלום רב.
    לאחר ניתוח זה יש תופעות לוואי, אחת מהן היא ריקמה לבנה באיזור הניתוח, שנראית ומ ר י ח ה כמוגלה, חומר זה מתפנה מעצמו ואז הריח אמור לחלוף. גם התופעה של ריר הממלא את הפה קשורה לכאבים שלאחר הניתוח וההעדפה של המנותח להימנע מביצוע פעולות בליעה. אין צורך לקחת תרופות, אלא סירופ לכאבים.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסת מים לאחר ניתוח כפתורים
    ויקי
    14/03/2017

בני בן השנה ושבעה חודשים עבר ניתוח כפתורים לפני 3 חודשים. לפני כ 5 ימים מעד באמבטיה שהיתה מלאה במעט מים למשחקים שלו וכשמעד האוזניים שלו היו בתוך המים. מיד הרמתי אותו. היום לאחר 5 ימים מהמקרה הוא העלה חום 39. ברצוני לדעת מה יש לעשות כעת במידה ואכן יש לו שוב מים באוזניים ? חשוב לציין שלפני הניתוח סבל המון מדלקות באוזניים

הוספת תגובה

• מים לאחר צינוריות.

ד``ר יצחק ענתבי
    14/03/2017

שלום רב.
    בד"כ כניסה של מים חד-פעמית לא אמורה לגרום לבעיות, לרוב במקרה כזה כדאי להשתמש במייבש שיער, לייבוש האוזן! ו / או בשימוש בטיפות לאוזן( סילוקסאן או אופלוקס) לימים בודדים, למנוע דלקת.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרונאז לפני הניתוח- להמשיך?
    נטלי
    09/03/2017

שלום רב
    הבת שלי מקבלת סטרונאז פעם ביום
    היא אמורה לעבור ניתוח להסרת שקדים ופוליפים- האם אמורים להפסיק את הסטרונאז? זה מסוכן לתת עד ליום הניתוח? הסטרונאז משפיע על חומרי ההרדמה או הניתוח עצמו?
    האאג שהלכנו איו נמצא בחו"ל לכן לא שואלת אותו
    תודה רבה
    בכבוד רב
    נטלי
    נטלי

הוספת תגובה

• סטירונז לפני ניתוח

ד``ר יהושע דנינו
    10/03/2017

שלום נטלי
    הספרי לא משפיע על חומרי ההרדמה.
    אפשר לתת אותו עד לניתוח,לאחריו הוא לא יהיה נחוץ כנראה.
    רפואה שלמה ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירופ דסלורטדין לילדה בת 4
    תמר
    09/03/2017

שלום רב
    לבתי בת ה 4 נתגלו נוזלים באוזנים וירידה בשמיעה עקב כך.
    קיבלנו מהרופאה סירופ דסלורטדין פעם ביום למשך 10 ימים.
    1. האם ניתן לערבב את הסירופ עם מיץ (היא מתנגדת לקחת אותו כך ועם מים לא בטוח שתסים את כל המנה)
    2. קראתי באינטרנט על טיפול בעזרת EAR POPER (איירפופר)- עד כמה יעיל הטיפול בניקוז הנוזלים?
    תודה
    תמר

הוספת תגובה

• מכשיר איר-פופר.

ד``ר יצחק ענתבי
    09/03/2017

תמר שלום רב.
    יש ויכוח בין הרופאים, כאשר הרוב הגדול שולל את הרעיון שתכשיר אנטיהיסטמיני יעזור ביבוש נוזלים באוזניים, וניתן להמתיק את הסירופ עם תרכיז מתוק. לגבי האירפופר ההצלחה היא בחלק מהמקרים, כי 50%, (לא מחקרי, אלא על פי נסיוני) ובחלק גדול ההצלחה תלויה גם בשיתוף הפעולה של המטופל.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח כפתורים לתינוק בן 11 חודשים
    אוסנת
    02/03/2017

שלום רב,
    בני בן 11 חודשים סובל מדלקות אוזניים חוזרות. מתחילת החורף היה לו לפחות 6 דלקות. כל דלקת הייתה מלווה בחום ובאי שקט של התינוק. א.א.ג המליץ על לקיחת רספרים כ1.5 סיסי. אבל גם תוך כדי הריספרים נהיה לו דלקת. הרופא אמר להפסיק כל אנטיביוטיקה ולתת לגוף "להתנקות" מהאנטיביוטיקה... ובאמת היינו בביקורת אצל הרופא והדלקת נעלמה לאט לאט ללא כל טיפול אנטיביוטי.
    לפני כ20יום, שוב חום גבוה..רופא ילדים מאבחן דלקת גרון.. שוב מוקסיפן.. לאחר כ-3 ימים מסיום קבלת האנטיביוטיקה (ל10 ימים) שוב אי שקט ללא חום. להלכנו לא.א.ג. והוא איבחן דלקת חריפה ב2 האוזניים.. הפעם לא קיבלנו שום אנטיביוטיקה והוא אמר שהדבר היחד זה ניתוח כפתורים.
    אני לא רוצה בשום אופן את הניתוח הזה.. אני יודעת שיגמר החורף יהיה המצב יותר טוב, אך בנתיים הילד סובל. בנוסף א.א.ג אמר שהדלקות האילו יכולות לפגוע לו בשמיעה.
    מה אתה ממליץ? ללכת על ניתוח או להמתין? והאם במצב של היום (עם דלקת, ללא חום, וקצת אי שקט) צריך לקבל אנטיביוטיקה או שזה יעבור עם הזמן? (עובדה שפעם אחת הדלקת עברה ללא שום טיפול אנטיביוטי)
    שכחתי לציין שהרספרים שקיבל היה כטיפול מונע מיד לאחר סיום אוגמנטין (ווידאתי אצל א.א.ג שבאמת כבר אין דלקת ושאפשר להתחיל את הריספרים)
    לקחנו את הרספרים כשבועיים ובזמן הזה שוב נהיה דלקת.

אודה לתשובתך וסליחה על אורך המגילה שכתבתי.

הוספת תגובה

• ניתוח צינוריות.

ד``ר יצחק ענתבי
    05/03/2017

אוסנת שלום רב.
    לאור התהליך של הדלקות בחורף, (בלבד), ולאור הסיפור שעם הפסקת הטיפול האנטביוטי חל שיפור במצב, אני בהחלט ממליץ להמנע בשלב זה מניתוח כל-שהוא, ולהפחית ככל שניתן את הטיפול האנטיביוטי.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינגולר שימוש עקב אדנויד מוגדל
    אינה
    27/02/2017

שלום וכבוד רב !
    רופא אאג נתן לתינוק בן שנה ושמונה חודשים סינגולר לצורך ונסיון להקטין את הבלוטה . עם זו דרך חדשה כידועה שהסינגולריות ניתן לטיפול באסתמה למניעה

הוספת תגובה

• סינגולר

ד``ר יצחק ענתבי
    05/03/2017

אינה שלום רב.
    התכשיר אכן משמש ילדים מגיל שנה בעיקר לילדים עם אסטמה, ומשפר את נשימתם הריאתית.
    אם את מדברת על הפרעה נשימתית עקב שקד שלישי מוגדל, אין ביטחון שהתרופה תשפר את הנשימה.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקד שלישי וניתוח כפתורים
    אולגה
    24/02/2017

שלום רב
    תינוק בן שנה ו-5 חוד׳ . נחירות בשינה, אך ישן עם פה סגור. נזלת לעיתים קרובות, ריח רע מהאף גם כשאין נזלת חיצונית. עליה לא מספקת במשקל, קושי באכילת מוצקים, עיכוב ברכישת שפה. עייפות במהלך היום ועצבנות. לפי צילום- שקד שלישי חוסם מעבר. בדיקת שמיעה- החמרה בינונית 40-50 דציבלים. ונוזלים באוזניים. הומלץ על ניתוח כפתורים וכריתת שקד שלישי ע״ י שני רופאי אאג שונים בקופת חולים. אאג בבית חולים מתעקש לפני כן על בדיקת מעבדת שינה ובמידה ויש הפסקות נשימה לבצע שקד שלישי גם. כמובן ניתוח כפתורים יבוצע גם. מה דעתך האם בדיקת מעבדת שינה מוצדקת לפני קבלת החלטה על כריתת שקד שלישי?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שקד שלישי וניתוח כפתורים

הוספת תגובה

• שקד שלישי וניתוח כפתורים

ד``ר יהושע דנינו
    25/02/2017

שלום אולגה
    מטרת מעבדת שינה היא לא קשורה לשקד שלישי אלא לדעת אולי צריך להוציא גם את השקדים.
    אם גם השקדים חוסמים משמעותית יש להוציאם באותו הניתוח.
    רפואה שלמה ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כחכוח וסינוסיטיס ילד בן 10
    ריקי
    23/02/2017

שלום רב,
    הבן שלי בן 10 מכחכח 3 חודשים.
    אחרי בדיקה אצל רופא אאג, נמצא כי הוא סובל מסינוסיטיס. אני מצרפת פה את האבחנה + הטיפול התרופתי.
    אבקש לדעת:
    1. האם הטיפול אכן מתאים לילד בן 10 ? (רופאת הילדים אמרה שזהו טיפול אגריסיבי ואני חוששת )
    2. האם התרופות הללו יכולות לגרום לכאבי בטן ושלשולים? שכן מאז החל לקחת את התרופות הוא משלשל - ומתלונן על כאבי בטן - האם יש מה לעשות (להחליף תרופה) או לסיים את הטיפול.?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כחכוח וסינוסיטיס ילד בן 10

הוספת תגובה

• כחכוח וסינוסיטיס

ד``ר יהושע דנינו
    25/02/2017

שלום ריקי
    כחכוח יכול להיגרם מהפרשות שיורדות מאחורי האף לגרון,או מחומצה שעולה מהקיבה או מסיבות נוספות.
    לא ברור כיצד אובחן סינוסיטיס,אם היא קימת מומלצת אנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין.
    באשר לטיפול בהפרשות שמקורן באף האבמיס מתאים אך עם שיפר התלונות יש להוריד מינון לפעם ביום.
    כמובן עם הופעת תופעות לואי כמו שמתוארות יש להתיעץ עם הרופא המטפל.
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום חוזר מאף אצל הילד
    גליה
    20/02/2017

שלום רב,
    בני הינו אחד מהתאומים, היום בן 7 וחצי, כמעט. מאז שהיה כבן שנה, יש לו דימומים מאף, לפעמים בתדירות גבוה, ולפעמים נמוכה יותר. הרבה פעמים הדימום הינו בלילה, לפעמים כמה פעמים באותו הלילה. בהתייעצות עם רופאי ילדים ורופאי א.א.ג., לא קיבלתי שום תשובה קונקרטית לבעיה. יש לציין, שבתאום השני, הבעיה אינה רווחת כמעט, מדי פעם זה יכול לקרות לו, ולא כמו בילד הנ"ל.
    האם זו בעיה חמורה כלשהי, היכולה לרמוז על מחלה מסוימת? מה עלי לעשות ולמי לפנות?
    אודה לתשובך בהקדם.
    בברכה,
    גליה

לקביעת תור
    סגירה
    דימום חוזר מאף אצל הילד

הוספת תגובה

• דמם מהאף.

ד``ר יצחק ענתבי
    20/02/2017

שלום רב.
    אני מניח שמקור הדימום הוא בחלק התחתון של מחיצת האף, מימין ו/או משמאל. ההמלצה שלי היא למרוח (בעיקר בתקופות הקריטיות), משחה כמו סינטמציטין, או היקומיצין לאיזור מקור הדימום זאת לבצע עם האצבע, ולא בעזרת צימרונים.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזניים חמות ומגרדות לילד בן 12
    נועם רובינשטיין
    17/02/2017

שלום אני ילד בן 12 שכבר כמה שנים סובל מאוזניים חמות ומגרדות אמא שלי כל הזמן אומרת לי שזה שום דבר וזה יעבור אבל זה כבר כמה שנים אז אני רוצה לקבל עוד חוות דעת בהקדם.

הוספת תגובה

• אוזניים חמות ומגרדות

ד``ר יצחק ענתבי
    20/02/2017

שלום רב.
    הנושא של החום באפרכסת קשור לכלי דם עוריים, ולכך אין צורך לעשות דבר. לגבי הגירודים באוזניים כדאי לפנות לרופא עור (במידה והגרד באפרכסת) או לרופא א. א. גרון (במידה והגרד בתעלת השמע.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת גרון חוזרת כבר פעם רביעית
    מרק
    17/02/2017

שלום רב,אני בן 43 , בחורף האחרון יש לי דלקת גרון חוזרת כבר פעם רביעית. לאחר סיום טיפול באנטיבוטיקה תוך 10 ימים חוזר כאב ברון ואז משטח חיובי לסטרפטוקוק A. פעם ראשונה טופלתי ברפאפן. וכל שאר פעמים במוקסיפן 500 שלוש פעמים ביום. אין לי חום. אין לי מוגלה בגרון . הגרון קצת אדום וקצת כואב. הרגשה כללית לא נעימה , בעיקר מתחיל עם כאבי שרירים בכל הגוף כמו התקררות. לי יש הרגשה שחיידק לא נעלם כלל מהגרון וכל הזמן נמצא שם. האם יש דרך לטפל בזה? האם צריך לקחת טיפול מונע אולי? האם לא כדאי לבצע משטח בסוף הטיפול כדי לבדוק שאנטיביוטיקה משפיע בכלל? תודה רבה.

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה

ד``ר יצחק ענתבי
    17/02/2017

שלום רב.
    נדמה לי מסיפור הדלתות שישנה הגזמה בשימוש בתכשירים אנטיביוטיים, אני ממליץ בחום להבדק ע"י מומחה א. א. גרון, ורק אם ספירת דם פשוטה תצביע על זיהום חיידקי, יהיה מקום לשקול מתן אנטיביוטיקה.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרסיס אבאמיס מינון פעמיים ביום
    אלונה
    12/02/2017

שלום בני בן 4 סובל מנוזליםבאוזניים מגיל 1 בערך עבר ניתוח כפתורים וניתוחשקד שלישי ולצערי זה לא הועיל עדיין סובל מנוזלים רבים באוזניים הלכנו לרופא א.א.ג שהמליץ על הזרקה של מי מלח המים של האנהלציה ישירות לתוך האף 3 פעמיים ביום ולרסס אבאמיס פעם 1 בבוקר ופעם בערב למשך חודשיים רצופים
    קראתי שהמינון שמומלץ לילדים מתחת לגיל 12 זה פעם 1 ביום
    האם אני יכולה להמשיך לרסספעמים או להוריד א המינון?
    תודה

הוספת תגובה

• אבמיס

ד``ר יצחק ענתבי
    12/02/2017

שלום רב.
    המינון המומלץ של תכשיר זה הוא פעם ביום, ביום יומיים הראשונים ניתן לקחת פעמיים ביום. הדבר נכון לגבי מבוגרים, ולבטח לילדים קטנים.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות גרון לילדה ועכשיו שוב פעם דלקת
    שאלה
    05/02/2017

היי בתי בת 4 שנים לפני חודש גילו במשטח גרון חיידק טופלה באניביוטיקה אתמול חום והיום לקחתי אותה לרופאה קיבלה אנביוטיקה עד לקבלת תשובה והרופא אמר לבדוק משטח גרון בסיום הטיפול אני בלחץ מה זה אומר שזה חוזר לפני חודש סיימה טיפול ושוב פעם דלקת

הוספת תגובה

• דלקת גרון ב חוזרת.

ד``ר יצחק ענתבי
    05/02/2017

שלום רב.
    חלק לא קטן מדלקות הגרון, מקורם בזיהום ויראלי, ומאידך לא מעט בני אנוש הינם נשאי החיידק, על כן במקרה אבחנה של דלקת גרון, ולבטח לפני תחילת טיפול אנטיביוטי, יש לדרוש מרופא הילדים לבצע ספירת דם, מומחי א. א. גרון מניסיונם יוכלו להבחין בין זיהום חיידקי או ויראלי
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת אוזניים לתינוק בן 10 ח'
    אוסנת
    01/02/2017

שלום רב,
    בני בן 10 חודשים נמצא במעון. מספטמבר היה חולה בדלקות אוזניים חוזרות... לאחר כ4 דלקות אוזניים חוזרות ברציפות של כשבוע לאחר סיום אנטיביוטיקה- שוב דלקת. א.א.ג המליץ על טיפול מונע- ריספרים 1.5 סיסי פעם ביום למשך חודש. אנחנו כבר 3 שבועות עם הריספרים ועד כה היה נראה שהכל זורם טוב.. ביום שישי האחרון הילד התחיל לעשות בעיות עם האוכל.. פשוט לא היה אוכל טוב. הוא היה רגוע בלי חום.. אבל בכל זאת קבעתי טור לא.א.ג. אתמול הגענו לרופא ובבדיקה שלו הוא אמר שיש דלקת ב2 האוזניים כולל בלט ב2 האוזניים. בקיצור הריספרים לא עושה את העבודה שלו והילד כבר "התרגל" לכאב.
    הרופא המליץ להפסיק כל טיפול אנטיביוטי ולחכות שהגוף "יתנקה" מכל האנטיביוטיקה. לחכות שבוע שלם. אם במשך השבוע הילד בוכה או לא נינוח, או חום לבוא אליו במיידי. ואם הכל בסדר במשך השבוע הזה לבוא אליו לאחר שבוע ונראה מה מצב האוזניים. לפי טענתו כנראה נתחיל מינון רגיל של אנטיביוטיקה כדי לחסל את הדלקת ואח"כ נצטרך לעשות ניתוח כפתורים.
    שכחתי לציין שלפני כשבועיים הייתי אצל אותו הרופא כדי לראות שבאמת הכל תקין והוא ראה שהאוזניים שלו עם נוזלים ולא נראות לגמרי "בריאות" מדלקת. הוא המליץ להגדיל את מינון הריספרים ל2 סיסי ל5 ימים פעם ביום ולאחר מכן להוריד שוב את המינון ל1.5 סיסי.
    רציתי את חוות דעתך על כל העיניין הזה. תודה רבה.

הוספת תגובה

• דלקת אוזניים

ד``ר יהושע דנינו
    04/02/2017

שלום אוסנת
    הטיפול המונע המקובל לדלקות אוזניים חוזרות הוא מוקסיפן או רספרים.
    המינון שניתן כאן כנראה נמוך אם הילד שוקל מעל 4 ק"ג.
    במידה ומופיעה דלקת תוך טיפול מונע ,זו אינדקציה לניתוח כפתורים.
    אם יש נוזלים בהמשך יש צורך בבדיקת שמיעה +בדיקת נוזלים.
    ממליץ יעוץ קליני נוסף אצל מומחה א.א.ג
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקד שלישי ושני ניתוחים
    עדי
    28/01/2017

שלום,
    בתי בת 7 עברה ניתוח לכריתת שקד שלישי בגיל כמעט 5. הסימפטום היה נשימת פה בלבד. לא היו נזלות , נחירות, דלקות אוזניים, למעשה כמעט ולא היתה חולה. הניתוח עבר בשלום אך לא פתר את הבעיה ובנוסף לאחר מספר חודשים התחילה נזלת בלתי פוסקת בעיקר בבוקר עם קרומים שקופים מהאף. לאחר המון התייעצויות אצל מספר רופאים כולל מצלמות אשר העידו על קיומו של שקד שלישי גדול החלטנו ללכת על ניתוח נוסף לפני 3 חודשים.
    ושוב - עדיין נשימת פה ועדיין נזלות.
    אני מרגישה נורא - גם הכנסתי את בתי פעמיים לחדר ניתוח עם הרדמה מלאה, גם נהיו לה בעיות שלא היו קודם - נזלות היסטריות וגם הבעיה לא נפתרה.
    איך לממשיכים מכאן?
    מה יכול להיות המקור לנשימת הפה ומדוע זה לא נפתר? ומדוע הנזלות של היו קודם?

לקביעת תור
    סגירה
    שקד שלישי ושני ניתוחים

הוספת תגובה

• שקד שלישי

ד``ר יהושע דנינו
    30/01/2017

שלום עדי
    ניתוח שקד שלישי לא גורם ליצירת נזלת או קרומים מהאף.
    אם נזלות לא נפתרו אחר ניתוח שקד שלישי יש לחפש גורם אחר כמו אלרגיה.
    נשימת פה יכולה להיות לא רק בגלל שקד שלישי לכן יש לחפש גורמים נוספים. צריך התיעצות נוספת עם מומחה א.א.ג ו/או אלרגולוג.
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה